ΑΘΗΝΑ
02:16
|
21.09.2024
Είναι η πρώτη γέννηση ουρακοτάγκου σε ζωολογικό κήπο από το 1981, ενώ το συγκεκριμένο είδος απειλείται με εξαφάνιση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο του Σακραμέντο καλωσόρισαν τον νεότερο κάτοικο τους όταν ένας ουρακοτάγκος της Σουμάτρας που κινδυνεύει με εξαφάνιση γέννησε ένα υγιές αρσενικό την 1η Μαΐου.

Είναι η πρώτη γέννηση ουρακοτάγκου σε ζωολογικό κήπο από το 1981.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου λένε ότι το βρέφος είναι υγιές παρά το γεγονός ότι η μητέρα, η 19χρονη Ίντα, αντιμετωπίζει προβλήματα με το θηλασμό. Αυτό ώθησε τους εργαζόμενους να παρέμβουν.

«Το μωρό λαμβάνει επί του παρόντος 24ωρη φροντίδα από τη φροντίδα των ζώων και το κτηνιατρικό προσωπικό, ενώ η ομάδα επανεξετάζει συνεχώς τα σχέδια για την επανένωση του βρέφους με την Ίντα», έγραψε ο ζωολογικός κήπος στο Facebook. «Το χρονοδιάγραμμα για την επανεισαγωγή είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός παραμένει ο απώτερος στόχος».

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου λένε ότι συνεργάζονται με την Ίντα για να τη βοηθήσουν να αναπτύξει τις μητρικές της δεξιότητες χρησιμοποιώντας θετική εκπαίδευση ενίσχυσης.

Το βίντεο κατέγραψε τις στιγμές που το νεογέννητο βγήκε έξω για να απολαύσει λίγη ηλιοφάνεια και να απορροφήσει λίγη βιταμίνη D, είπε ο ζωολογικός κήπος.

Η Τζανίν Στιλ, επόπτρια φροντίδας ζώων και φύλακας του ζωολογικού κήπου του Σακραμέντο, είπε ότι η γέννηση ήταν ορόσημο: «Με μόνο 79 ουρακοτάγκους της Σουμάτρας στην ανθρώπινη φροντίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες και με τους πληθυσμούς άγριων ουρακοτάγκων να μειώνονται γρήγορα, κάθε γέννηση είναι μια μνημειώδης επιτυχία για το είδος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα