ΑΘΗΝΑ
11:47
|
28.05.2024
Την Παρασκευή 12 Μαΐου (ώρα 20:00) η τελετή έναρξης του προγράμματος στον θερινό κινηματογράφο Αλίμου-Cine Alimos με επίτιμη πρέσβειρα τη Μόνικα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνει (ώρα 20:00) την επίσημη τελετή έναρξης του προγράμματος θεραπευτικής ιστιοπλοΐας με επίτιμη πρέσβειρα (ambassador) τη Μόνικα, στον θερινό κινηματογράφο Cine Alimos, στον Άλιμο.

Το πρόγραμμα Θεραπευτικής Ιστιοπλοΐας, το οποίο εμπνεύστηκε η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το συνδιοργανώνει με την Oceans of Hope Challenge, περιλαμβάνει  από τις 6 έως τις 19 Μαΐου δύο ιστιοπλοϊκά ταξίδια στον Σαρωνικό, για άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ταξιδιών, θα εφαρμοστούν στους συμμετέχοντες που διαβιούν με Πολλαπλή Σκλήρυνση, θεραπευτικές τεχνικές ψυχικής ενδυνάμωσης και σωματικής ευεξίας, σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί η σχέση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων αναψυχής με την κοινωνική ενσωμάτωση και την υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Η δράση «Θαλάσσια ΑπόΔΡΑΣΗ: Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα» είναι ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (30 Μαΐου).

Λίγα λόγια για το έργο και την πορεία της ΕΕΣΚΠ

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, που αριθμεί περίπου  7000 μέλη πανελλαδικά. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και  31  χρόνια με στόχο:

  • Την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο.
  • Τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι.
  • Την επανένταξη τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο.
  • Την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος.
  • Τη συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας.
  • Την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.

Διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη, τα Τρίκαλα,  το Ηράκλειο Κρήτης και την Κέρκυρα που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.

Συνεργάζεται με γιατρούς κρατικών νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους, ψυχιάτρους, φυσιάτρους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς.

Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους έχουν ανάγκη. Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματά τους.

Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, pilates,  ψυχολογικής υποστήριξης, εργαστήρι εικαστικών) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η ΕΕΣΚΠ εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Διεθνών Οργανισμών που αποτελούνται από άτομα διεθνούς κύρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τελικός Conference League: ΗΣΑΠ μόνο για οπαδούς

Μπαγκλαντές: Κυκλώνας με διάρκεια ρεκόρ άφησε πίσω του 15 νεκρούς

Ως εδώ!: Πορεία γειτονιάς στα Εξάρχεια την Παρασκευή 31 Μαΐου

Γερμανικές οφειλές από τις ναζιστικές θηριωδίες: Συνέδριο το Σάββατο 1 Ιουνίου στον Πειραιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα