ΑΘΗΝΑ
21:10
|
07.05.2024
«Αν ήμουν πρόεδρος θα είχα τελειώσει σε 24 ώρες τον πόλεμο στην Ουκρανία» είπε, απειλώντας να στείλει τον λογαριασμό του πολέμου στους... Ευρωπαίους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας υποσχέθηκε να φέρει το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μία συνέντευξη «ποταμό» ποικίλης θεματολογίας στο δίκτυο CNN.

Μεταξύ των πολλών πραγμάτων που είπε για τις αμβλώσεις, για την επιρροή των πλούσιων και ισχυρών ανδρών σε βάρος γυναικών που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση, για την πρόσφατη καταδίκη του σχετικά με προ 30ετίας σεξουαλική επίθεση σε μία πρώην δημοσιογράφο του περιοδικού Elle, αλλά και τις προεδρικές εκλογές του 2020 τις οποίες έχασε πανηγυρικά αλλά αρνείται ως σήμερα να το αναγνωρίσει, ο Τραμπ τοποθετήθηκε και στο θέμα του πολέμου. Προσπαθώντας να κάνει τη διαφορά με τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν που κάνει ό,τι μπορεί για να κλιμακώσει την αντεπίθεση και την αντίσταση της Ουκρανίας στην Ρωσία ριψοκινδυνεύοντας έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε πως θα μπορούσε ο ίδιος να τελειώσει τον πόλεμο σε…24ωρο.

«Αν ήμουν πρόεδρος θα είχα τελειώσει σε 24 ώρες  τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Τραμπ, ερωτηθείς αν θα συνέχιζε να δίνει χρήματα και όπλα στο Κίεβο, αν εκλεγεί και πάλι πρόεδρος το 2024.

Όταν τον ρώτησε η δημοσιογράφος πώς σκοπεύει να το απαντήσει ξέφυγε λέγοντας πως θα πρέπει να έχει «τις εξουσίες του Προέδρου» για να το πετύχει. Στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου προκειμένου να πάρει θέση εάν θέλει να νικήσει στον πόλεμο η Ρωσία ή η Ουκρανία, ο Τραμπ «ξεγλίστρησε» απαντώντας μάλλον εύστροφα: «Δεν σκέφτομαι τη νίκη ή την ήττα, σκέφτομαι τη διευθέτηση των διαφορών», είπε. «Θέλω να σταματήσει να πεθαίνει ο κόσμος», πρόσθεσε.

Σε επόμενο σημείο δεν παρέλειψε να απειλήσει τους Ευρωπαίους πως θα τους στείλει το λογαριασμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εφόσον βεβαίως καταφέρει να εκλεγεί (εάν πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) στις εκλογές του 2024, λέγοντας:

«Οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι είμαστε ένα σωρό ηλίθιοι. Θέλω η Ευρώπη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία, γιατί μας κοροϊδεύουν»!

Η συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στο CNN έγινε στο δημαρχείο του Νιού Χάμσαϊρ ενώπιον εκατοντάδων ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών και υποστηρικτών του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα