ΑΘΗΝΑ
03:46
|
03.05.2024
Οι 20 Αιγύπτιοι και ένας Γκανέζος αποκεφαλίστηκαν το Φεβρουάριο του 2015 σε παραλία της Σύρτης στη Λιβύη. Σήμερα αναγνωρίστηκαν ως μάρτυρες από τον Πάπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Ως μάρτυρες αναγνώρισε σήμερα ο Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκος 21 Κόπτες Χριστιανούς πιστούς (20 από την Αίγυπτο και ένας από την Γκάνα) που αποκεφαλίστηκαν στις 15 Φεβρουαρίου 2015 από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στην παραλία της Σύρτης στη Λιβύη.

Pope Francis celebrates the Palm Sunday Mass in St. Peter’s Square at the Vatican City Vatican, on April 02, 2023 [Isabella Bonotto / Pool - Anadolu Agency]

Η ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο ποντίφικας με τον προκαθήμενο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου Θεόδωρο Β’(Tawadros II).

Is Libyan beach executioner an American recruit? | Daily Mail Online

Το «Ισλαμικό Κράτος» είχε δημοσιοποιήσει βίντεο της εκτέλεσης των 21 αιχμαλώτων, οι οποίοι φορούσαν πορτοκαλί φόρμες και προσεύχονταν περιμένοντας τον θάνατο.

Islamic State militants 'behead Kurdish man' in Iraq - BBC News

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στον προκαθήμενο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι η αναγραφή των 21 ονομάτων στο Μαρτυρολόγιο του Βατικανού αποτελεί ακόμη μια απόδειξη για όσα ενώνουν τις δύο Εκκλησίες.

Ο 70χρονος Θεόδωρος Β’ ταξίδεψε στο Βατικανό με αφορμή την 50ή επέτειο από την πρώτη συνάντηση προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με Κόπτη Πατριάρχη.

Pope Francis recognises 21 Copts beheaded by Islamic State as martyrs |  Reuters

Οι Κόπτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, ενώ μικρότερες κοινότητες υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

Συνάντηση Κουτσούμπα-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα