ΑΘΗΝΑ
21:12
|
16.09.2024
Παλαιστίνη και η Ιορδανία ήραν την αναγνώριση του Αρχιεπισκόπου Μανουγιάν επειδή υπέγραψε συμφωνίες που μπορεί να επηρεάσουν το μέλλον της Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνη και η Ιορδανία ήραν την αναγνώριση του Αρχιεπισκόπου Νουρχάν Μανουγιάν ως Πατριάρχη της Αρμένικης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, της Ιερής Γης και της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra, οι δύο χώρες εξήγησαν την απόφασή τους με κοινή ανακοίνωση, όπου επικαλούνται τις συναλλαγές του με κτηματομεσιτικό γραφείο της αρμένικης συνοικίας της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή ήραν την αναγνώριση του Αρχιεπισκόπου Νουρχάν Μανουγιάν της Αρμένικης Εκκλησίας λόγω ύποπτων κτηματομεσιτικών συναλλαγών.

Τονίζουν πως αποφάσισαν να αίρουν την αναγνώριση της ιδιότητας του Πατριάρχη της Αρμένικης Εξουσίας κατ’ εντολή του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β’, καθώς ο 74χρονος Μανουγιάν  ανέπτυξε κτηματομεσιτικές δραστηριότητες και συμφωνίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέλλον της Ιερουσαλήμ και οι οποίες έγιναν δίχως συμφωνία και διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η αφορμή που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει φαίνεται πως ήταν μία συμφωνία που αφορούσε την περιοχή αλ Μπουστάν γνωστή και σαν «κήπος της Αγελάδας» (Cow Garden) και των περιχώρων που φθάνει ως το κτίριο al Qishla στην Πύλη αλ Χαλίλ που αποτελεί μεγάλο μέρος της αρμενικής συνοικίας.

Οι δύο χώρες τόνισαν πως το μέρος συνιστά αναπόσπαστο τμήμα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ μέρος του οποίου κατελήφθη τον Ιούνιο του 1967 σύμφωνα και με τις αποφάσεις 1515, 476, 338 και 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία είναι επίσημα αναγνωρισμένη βάσει του ομολογιακού συστήματος του Ισραήλ, για την αυτορρύθμιση θεμάτων καθεστώτος, όπως ο γάμος και το διαζύγιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Ουγγαρία: Οριακό «όχι» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις από το 2026 στο 6ο διαμέρισμα της Βουδαπέστης

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών καταγγέλλει: Διαφημιστικό τρικ το «Καλάθι του μαθητή»

Βόρεια Εύβοια: Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για 4η χρονιά στους πυρόπληκτους Δήμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα