ΑΘΗΝΑ
15:12
|
06.05.2024
Οι νεκροί Παλαιστίνιοι ανέρχονται σε 34, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά, έφηβοι. Οι τραυματίες έφθασαν τους 110 ενώ οι βόμβες καταστρέφουν τον αποκλεισμένο θύλακα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 34 έχουν φθάσει τα επιβεβαιωμένα θύματα των ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίστηκαν σήμερα για τέταρτη μέρα. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα, οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 110 ενώ πάνω από 160 οικογένειες έμειναν άστεγες εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν τα σπιτικά τους από τις ισραηλινές επιδρομές.

Tα τελευταία τρία θύματα ήταν ο διοικητής της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ιγιάντ αλ Χασάνι, που σκοτώθηκε μετά τις 5.30 το απόγευμα και άλλοι δύο άμαχοι, εκ των οποίων ένα παιδί, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της δυτικής Γάζας νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Για πρώτη φορά σήμερα, μετά από 12ωρο «διάλειμμα» οι ρουκέτες μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ έφθασαν ως τα Ιεροσόλυμα ενώ οι σειρήνες ήχησαν νωρίτερα και στην πόλη Ασκελόν.

Οι ρουκέτες από τις 9 Μαΐου που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιθέσεις, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ως σήμερα στις 16.00 μμ 937 ρουκέτες και όλμους σε αντίποινα για τις αιματηρές επιδρομές που έχουν κοστίσει ως τώρα το θάνατο πέντε διοικητών της οργάνωσης.

Από τους όλμους και τις ρουκέτες, οι 761 πέρασαν τα σύνορα με το Ισραήλ και οι 81 έπεσαν σε μεθοριακές περιοχές της Γάζας. Η ισραηλινή αεράμυνα αναχαίτισε το 29% των ρουκετών και απέτρεψε από κατοικημένες περιοχές το 91% των βλημάτων. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε πως η πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις σε 254 περιοχές «που ανήκουν στην Ισλαμική Τζιχάντ».

Νέα συνάντηση Νετανιάχου με στρατιωτικούς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντάται στις 6.00 το απόγευμα (ώρα Ισραήλ και Ελλάδας) ξανά με τους στρατιωτικούς διοικητές κάποιοι εκ των οποίων εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει σε αντίποινα για τις επιδρομές και η ισλαμική Χαμάς.

Παράλληλα, πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ ανέφεραν «χαλάρωση» των αρχικά εντατικών προσπαθειών της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας που θα τερματίσει το νέο αιματοκύλισμα στην (αποκλεισμένη εδώ και 16 χρόνια) Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός παράλληλα με τις επιδρομές στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα και Ξίφος» εξαπολύει σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προπαγανδιστική εκστρατεία κάνοντας το μαύρο, άσπρο φορτώνοντάς τα όλα στην Ισλαμική Τζιχάντ εν είδει αποδιοπομπαίου τράγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Χαμάς: Το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα