ΑΘΗΝΑ
13:24
|
02.05.2024
Δεν παρέλειψε να εκπέμψει και μήνυμα προς τη μεριά της Ρωσίας, έχοντας στο πλευρό πάνοπλους σωματοφύλακες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στην Τουρκία καθώς μία ανάσα πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε σε μία από τις τελευταίες προεκλογικές εκστρατείες φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και καλά οπλισμένους σωματοφύλακες επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την απειλή επίθεσης σε βάρος του.

Σε απογευματινή εμφάνισή του στην Σαμσούντα της Βόρειας Τουρκίας ο Κιλιτσντάρογλου απευθύνθηκε στο πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του δείχνοντας πως δεν ήταν διατεθειμένος να κρύψει τον κίνδυνο επίθεσης. Ο ίδιος δημοσίως απέφυγε να αναφερθεί σε αυτό που πέρασε από το μυαλό όλων όσοι τον είδαν.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο 75χρονος Κιλιτσντάρογλου προηγείται με μικρή διαφορά από το Τούρκο απερχόμενο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι είπε ο Κιλιτσντάρογλου για ΝΑΤΟ και εξωτερική πολιτική

Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτησή του στις εκλογές της 14ης Μάη ενώ προειδοποίησε «τους Ρώσους φίλους της Τουρκίας» να δείξουν υπευθυνότητα και «να αφήσουν στο χθες τα δάνεια, τις δολοπλοκίες, πλαστό περιεχόμενο τύπου «deep fake».

«Εάν θέλετε να συνεχίσετε τη φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου βγάλτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Εμείς παραμένουμε ακόμη υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» ανέφερε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, δίχως να εξηγήσει περαιτέρω.

Σε ερώτηση εάν θα υποστήριζε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος απάντησε: «Βεβαίως. Θα διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ εντός του ίδιου πλαισίου όπως και στο παρελθόν».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι θα επιδιώξει μία «εξωτερική πολιτική προσανατολισμένη στην ειρήνη» που θα έχει ως προτεραιότητα «το εθνικό συμφέρον και ενέργειες που είναι ευθυγραμμισμένες με τον σύγχρονο κόσμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα