ΑΘΗΝΑ
00:58
|
27.04.2024
«Αυτή είναι η βασική λογική. Αν βγάλουμε τον Ιντζέ… θα πάρουμε τις ψήφους που πήγαιναν σε αυτόν», είπε ο Σοϊλού στο CNN Turk.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμειγνύονται σε αυτές τις εκλογές… Όλοι σε αυτή τη χώρα το γνωρίζουν ήδη αυτό, το δηλώνει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίθεση στον [προεδρικό υποψήφιο της Τουρκίας και ηγέτη του κόμματος Memleket] Μουχαρέμ Ιντζέ… είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε, είναι ξεκάθαρο από πού συντονίστηκε. Αυτή είναι η Αμερική», είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του.

Ο Ιντζέ ανακοίνωσε χθες την απόσυρση της υποψηφιότητάς του τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο επικεφαλής του Κόμματος της Πατρίδας, και φανατικός κεμαλιστής, δεχόταν πιέσεις το τελευταίο διάστημα, για να αποσυρθεί και να στηρίξει τον πιο δυνατό αντίπαλο του Ερντογάν, τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ενώ παράλληλα φαίνεται πως διαρροή ροζ βίντεο τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

«Αυτή είναι η βασική λογική. Αν βγάλουμε τον Ιντζέ… θα πάρουμε τις ψήφους που πήγαιναν σε αυτόν», είπε στο CNN Turk ο για τα τελευταία επτά σχεδόν χρόνια υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας .

Στις 3 Μαΐου, ο Σοϊλού είπε ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν ένα προεδρικό πραξικόπημα κατά τις επερχόμενες εκλογές προκειμένου να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, αναφερόμενος στην αποτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης του Προέδρου Ερντογάν από την εξουσία, για την οποία επίσης ο Σοϊλού κατηγόρησε τις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, ο Σοϊλού είπε ότι οι χειρισμοί των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία αποτελούν υλοποίηση του σχεδίου των ΗΠΑ.

Εκατομμύρια θα κατευθυνθούν στις κάλπες στις 14 Μαΐου για να ψηφίσουν στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Τουρκίας. Οι προεδρικές εκλογές θα επιλέξουν τον πρόεδρο της Τουρκίας με σύστημα δύο γύρων. Ταυτόχρονα, οι βουλευτικές εκλογές θα εκλέξουν 600 βουλευτές στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα