ΑΘΗΝΑ
05:05
|
18.04.2024
Ένα εκτενές χρονολόγιο της υπόθεσης που έχει χαρακτηριστεί ως το «ελληνικό Watergate» από την ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Solomon.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημοσίευση ενός χρονολογίου με όλα τα ορόσημα της υπόθεσης των υποκλοπών προχωρά η δημοσιογραφική ομάδα Solomon, με στόχο την διάθεση ενός ελεύθερου εργαλείου μέσω του οποίου κάθε πολίτης αλλά και δημοσιογράφοι, ερευνητές, ακτιβιστές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών θα έχουν πρόσβαση στα γεγονότα που αφορούν το σκάνδαλο που έχει χαρακτηριστεί ως «ελληννικο Watergate».  

Μετά από πολυάριθμα ρεπορτάζ και επίμονη έρευνα μέρους της εγχώριας δημοσιογραφίας, μετά από μια εισαγγελική έρευνα, μια εξεταστική επιτροπή, μια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA), ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει δημόσια ποιος αγόρασε και χρησιμοποίησε το spyware Predator στην Ελλάδα. 

Και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών για απόδοση ευθυνών και διαφάνεια, οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ απλώς χαρακτηρίστηκαν ένα «νόμιμο λάθος» το οποίο επιχειρήθηκε να διορθωθεί με ένα νομοσχέδιο στην επεξεργασία του οποίου δεν συμμετείχε καν η αρμόδια Αρχή, δηλαδή η ΑΔΑΕ.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ με τίτλο «Υποκλοπές: το χρονολόγιο ενός σκανδάλου» που υπογράφει η Δανάη Μαραγκουδάκη, το Solomon προχωρά παράλληλα στην δημοσιοποίηση και ενός καταλόγου που αφορά στο σύνολο των δημοσιευμάτων που συνδέονται με το σκάνδαλο. Τόσο το συνοπτικό, όσο και το εκτενές χρονολόγιο καλύπτουν την περίοδο από τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το ρεπορτάζ της Δανάης Μαραγκουδάκη στον ιστότοπο του Solomon:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα