ΑΘΗΝΑ
17:34
|
04.05.2024
Οι χώρες της G7 σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε προσπάθειες της Ρωσίας να αποφύγει τις κυρώσεις λόγω του Ουκρανικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χώρες της G7 σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε προσπάθειες της Ρωσίας να αποφύγει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, καθώς και να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εγκρίθηκε το Σάββατο μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομικών των κρατών μελών και διοικητές κεντρικών τραπεζών στην ιαπωνική πόλη Niigata, μεταδίδει το TASS.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε προσπάθεια αποφυγής και υπονόμευσης των μέτρων κυρώσεων. <…> Στο εξής, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον συντονισμό στην παρακολούθηση των διασυνοριακών συναλλαγών μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών, θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για τον ρωσικό χρηματοπιστωτικό τομέα όσο είναι απαραίτητο και θα παρακολουθούμε στενά την αποτελεσματικότητα των ανώτατων ορίων τιμών στο ρωσικό αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου για να διασφαλίστει ότι το μέτρο επιτυγχάνει τους στόχους του και να λάβουμε κάθε αναγκαία και κατάλληλη ενέργεια επιβολής που απαιτείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επαναλαμβάνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι χώρες της G7 κάλεσαν άλλες χώρες να ενώσουν τα μέτρα κατά της Ρωσίας και τις προσπάθειες για την ενίσχυση της επιβολής τους, προσθέτοντας ότι θα διασφαλίσουν επίσης ότι τα κυριαρχικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στις δικαιοδοσίες τους θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μέχρι να επιλυθεί η ουκρανική σύγκρουση.

Η Ιαπωνία προεδρεύει της G7 το 2023. Μέχρι στιγμής η ιαπωνική πλευρά έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από υπουργικές συνεδριάσεις της G7, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις οποίες συμμετείχαν επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών, καθώς και υπουργοί ψηφιοποίησης και τεχνολογίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα