ΑΘΗΝΑ
12:40
|
24.04.2024
Το Ιράκ αναμένει ότι η επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιουνίου δεν θα καταλήξει σε απόφαση για επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράκ αναμένει ότι η επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιουνίου δεν θα καταλήξει σε απόφαση για επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Χάγιαν Αμπντέλ Γκάνι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Στην επόμενη συνάντηση, που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 (Ιουνίου), δεν θα υπάρξει επιπλέον μείωση, και όσον αφορά το Ιράκ, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω», είπε.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι το Ιράκ έχει δεσμευτεί για εθελοντικές περικοπές παραγωγής πετρελαίου που ξεκίνησαν τον Μάιο και θα παραταθούν μέχρι το τέλος του 2023, και σημείωσε ότι το Ιράκ «δεν ζητήθηκε από τη χώρα να προβεί σε άλλες τέτοιες περικοπές πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιουνίου».

Η υπουργική συνάντηση του ΟΠΕΚ+ έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγές της αντιπροσωπείας, η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη Βιέννη αυτοπροσώπως. Διάσκεψη των χωρών του ΟΠΕΚ έχει οριστεί για τις 3 Ιουνίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα