ΑΘΗΝΑ
00:59
|
05.05.2024
Τουλάχιστον 44 τρομοκράτες της αλ-Σαμπάμπ σκοτώθηκαν σε επιχείρηση ασφαλείας στη Σομαλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 44 τρομοκράτες της αλ-Σαμπάμπ σκοτώθηκαν σε επιχείρηση ασφαλείας στην περιοχή Lower Shabelle της Σομαλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας το Σάββατο, μεταδίδει το Anadolu.

Η επιχείρηση διεξήχθη την Παρασκευή από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας με την υποστήριξη των διεθνών εταίρων της Σομαλίας στα περίχωρα του Kurtowarey, μιας μικρής πόλης που βρίσκεται 208 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πληροφοριών της Σομαλίας Αμπντιραχμάν Γιουσούφ Αντάλα, ανώτεροι διοικητές της αλ-Σαμπάμπ ήταν μεταξύ των τρομοκρατών που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της αλ-Σαμπάμπ από τότε που ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ κήρυξε «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας πέρυσι.

Η ομάδα μάχεται εναντίον της σομαλικής κυβέρνησης και της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης από το 2007.

Η Σομαλία μαστίζεται από ανασφάλεια εδώ και χρόνια, με τις τρομοκρατικές ομάδες αλ-Σαμπάμπ και Νταές/ISIS να αποτελούν τις κύριες απειλές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα