ΑΘΗΝΑ
22:28
|
06.05.2024
Ένα σκίτσο του Γερμανού Πάολο Καλέρι για την περιοδεία Ζελένσκι στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρώμη, Βερολίνο και Παρίσι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άφησε το εμπόλεμο Κίεβο προς άγραν… συγχαρητηρίων και όπλων από τους συμμάχους στην Ευρώπη.

Στη Ρώμη συναντήθηκε με την ακροδεξιά πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της στήριξής της, και στρατιωτικής φύσεως, προς την Ουκρανία. «Στοιχηματίζουμε στη νίκη σας και στηρίζουμε την ειρήνη, υπό τον όρο να πρόκειται για μια δίκαιη ειρήνη. Στηρίζουμε το ειρηνευτικό σχέδιο σε δέκα σημεία που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Ζελένσκι», είπε η Μελόνι.

Στο Βερολίνο ο κ. Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και με τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς. Έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν για πλήρη και σταθερή αλληλεγγύη με «περισσότερα όπλα» προς το Κίεβο.

Στο Παρίσι υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά. Ο Ζελένσκι θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο όπου θα έχει δείπνο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν «τη στήριξη» της Γαλλίας «ως απάντηση στις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας, σε στρατιωτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία ο Ζελένσκι έκανε μια στάση στο Άαχεν της Γερμανίας για να παραλάβει το βραβείο «Καρλομάγνος», αφιερωμένο στην ενότητα της Ευρώπης. «Η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία στην Ευρώπη», τόνισε κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραλαμβάνοντας το βραβείο.

«Άλλη μια στέψη…» σχολιάζει με το σκίτσο του ο Γερμανός σκιτσογράφος, Πάολο Καλέρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα