ΑΘΗΝΑ
17:04
|
03.05.2024
Επίσης, αντικατέστησε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Σουδάν, Χουσεΐν Γιαχία Τζανγκούλ με τον υποδιοικητή της τράπεζας, Μπουράι αλ Σιντίκ Αχμεντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού και σε δύο νευραλγικά πόστα της κυβέρνησης προχώρησε σήμερα ο Σουδανός στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν που είναι επικεφαλής της στρατιωτικής κυβέρνησης που έφτιαξε μετά το πραξικόπημα τον Οκτώβρη του 2021.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Sudan Tribune, ο Μπουρχάν πρώτα απέπεμψε από το στράτευμα και πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων στρατηγών και ταξιαρχών που πήραν το πλευρό των παραστρατιωτικών «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» του αντιπάλου του, στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν αλ Ντάγκαλο.

Πρόκειται για τους στρατηγούς Οσμάν Μοχάμεντ Χαμίντ Μοχάμεντ, Χασάν Μαχτζούμπ αλ Φαντίλ Αμπντέλ Χάμιντ και τους ταξίαρχους, Αμπσίρ Τζιμπρίλ Μπαλαγίλ και Ομέρ Χαμντάν Αχμεντ Χάμαντ.

Παράλληλα έδιωξε από την κυβέρνησή του τον υπουργό Εσωτερικών Ανάν Χάμιντ Μοχάμεντ Ομάρ που ήταν αρχηγός της αστυνομίας και τον αντικατέστησε με τον Χάλιντ Χασάν Μουχαϊντίν.

Επίσης, αντικατέστησε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Σουδάν, Χουσεΐν Γιαχία Τζανγκούλ με τον υποδιοικητή της τράπεζας, Μπουράι αλ Σιντίκ Αχμεντ.

Το βράδυ της 11ης Μαΐου οι δύο αντίπαλοι στρατηγοί Μπουρχάν και Ντάγκαλο υπέγραψαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας διακήρυξη για τον τερματισμό και αποφυγή επιθέσεων σε βάρος αμάχων, τη μη στρατολόγηση παιδιών, διαβεβαιώνοντας πως και οι δύο θέλουν το καλό του λαού και της χώρας. Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μία πραγματική εκεχειρία καθώς οι δύο πλευρές θεωρούν πως είναι σε θέση να κερδίσουν τους στόχους τους για τελική επικράτηση στο Σουδάν με πολεμικές συγκρούσεις.

Κατά συνέπεια οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται όχι μόνο στο Χαρτούμ αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως η δίδυμη πόλη της πρωτεύουσας, Όμντουρμαν, το Μπάχρι και άλλες.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από τους εμπρησμούς καταστημάτων στη μεγάλη αγορά της πόλης Όμντουρμαν που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Deadly Sudan battles intensify on third day | MEO

Ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζονται με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ να καταφθάνει στην περιοχή αναζητώντας μεταξύ άλλων, πιθανό ρόλο και στα παζάρια για τερματισμό των συγκρούσεων στο Σουδάν με το βλέμμα στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας και τα εκτενή γόνιμα εδάφη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα