ΑΘΗΝΑ
17:38
|
31.05.2024
Όπως είπε, εάν επανεκλεγεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα ο μέσος μισθός θα φθάσει μέσα στην επόμενη τετραετία τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δίπολο περικοπές ή αυξήσεις στους μισθούς και σύνορα ασφαλή ή ανοικτά σε κάθε απειλή έθεσε απόψε στο Ηράκλειο της Κρήτης μπροστά σε πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δε δίστασε να τάξει στους ψηφοφόρους όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. αλλά και η δική του στέρησαν από τον λαό είτε σε απόλυτους αριθμούς είτε με τη συνέχιση της άγριας έμμεσης φορολογίας που λόγω πληθωρισμού φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο τα πιο αδύνατα, από άποψη οικονομίας, στρώματα.

Ισχυρίστηκε έτσι ότι εάν επανεκλεγεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα ο μέσος μισθός θα φθάσει μέσα στην επόμενη τετραετία τα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι τελικά ο ελληνικός λαός θα επιλέξει «σταθερότητα στις κατακτήσεις του και την πρόοδο του τόπου».

Αναφερόμενος στον πατέρα του πρόσθεσε:

«Τη μέρα που θα γιόρταζε μαζί μας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποσχόμαστε τη γιορτή της δημοκρατίας και θέλουμε την πρωτιά σε όλους του νομούς μας».

Είπε ότι κατά 7 δισ. ευρώ «ελάφρωσαν οι ώμοι των πολιτών από φόρους, αυξήθηκε το αφορολόγητο, οι αγρότες πληρώνουν μισή φορολογία, φροντίσαμε τους χαμηλόμισθους, αυξήθηκε 20% ο βασικός μισθός που πήγε στα 780 ευρώ σήμερα».

Σε επόμενο σημείο, πρότεινε στους συνταξιούχους να στείλουν το λογαριασμό σε αυτούς που τους μείωσαν τις συντάξεις με το «Νόμο Κατρούγκαλου» κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι προσπαθεί να πείσει το λαό να γυρίσει «τα δικά του ερείπια».

Δεν παρέλειψε από την ομιλία του ούτε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «κοιτάζει στο παρελθόν κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου, αλλά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν μαζί μας στον αγώνα κατά του λαϊκισμού».

Αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε πως «θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στιβαρότητας τόσο σε Τουρκία όσο και στην Αλβανία»  υποστηρίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές δε θα ψηφίσουμε μόνο για την οικονομία αλλά και για «την εξωτερική πολιτική».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρυξέλλες και Ακροδεξιά ετοιμάζονται για την «παθητική επανάσταση» στην Ευρώπη

Σε τουλάχιστον 67 δισ. δολάρια εκτιμούν το κόστος του πολέμου στο Ισραήλ

Πετρέλαιο: Αύξηση τιμών προ της συνεδρίασης των ΟΠΕΚ+ λόγω ανησυχιών για την προσφορά

Μητσοτάκης: Ιδιώτες στο ΕΣΥ λόγω απεργιών στα νοσοκομεία παίδων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα