ΑΘΗΝΑ
01:01
|
29.09.2024
Έγιναν ήδη καταγγελίες προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο για την απαράδεκτη μεταχείριση των γερασμένων αλόγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωματερή γερασμένων ή άρρωστων ζώων που πέφτουν στα «αζήτητα» δημιουργούν επιτήδειοι εγκληματίες στη Δυτική Πάρνηθα μερικά χιλιόμετρα βόρεια της Φυλής απολαμβάνοντας ως σήμερα πλήρη ατιμωρησία από τις αρμόδιες αρχές.

Αφορμή έδωσε ο πρόσφατος εντοπισμός των σορών δύο μεγάλων αλόγων από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή και οι οποίοι στράφηκαν στην Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που με τη σειρά της έκανε καταγγελία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο υποδεικνύοντας συγκεκριμένο απόκρημνο χώρο στη δυτική Πάρνηθα, όπου πετιούνται συστηματικά άλογα.

«Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στη Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ έκανε στη συνέχεια και η οργάνωση «Ιππόθεσις» επισημαίνοντας σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook  ότι θα πρέπει να διενεργηθεί άμεσα νεκροψία και ιχνηλάτηση εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Η οργάνωση «Ιππόθεσις» επισημαίνει πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η άρνηση των αρμόδιων αρχών από το 2008 να θεσπίσουν την αναγκαστική καταγραφή και αναγνώριση των ιπποειδών. Και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Όταν ξεκινήσαμε τις καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναγκάσουμε το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό κανονισμό, όλοι μας κορόιδευαν και δε βρέθηκε ούτε ένας να μας βοηθήσει με τα νομικά έξοδα ή να συμπορευτεί μαζί μας.

Το Οκτώβρη του 2022 εκδόθηκε επιτέλους η Υπουργική Απόφαση.

Το 2023 τα ιπποειδή στην Ελλάδα παραμένουν ζώα ενός κατώτερου Θεού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα