ΑΘΗΝΑ
09:14
|
01.05.2024
Με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ίλον Μάσκ συναντάται στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ θα συναντήσει τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους πολιτικούς ηγέτες τη Δευτέρα σε επιχειρηματικό συνέδριο κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla που αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο Twitter σε συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, θα συναντήσει τον Μακρόν στο προεδρικό μέγαρο πριν από το γεύμα με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Μασκ θα επισκεφθεί επίσης την έκτη συνάντηση της ετήσιας συνόδου κορυφής «Επιλέξτε τη Γαλλία» στις Βερσαλλίες, με στόχο την τόνωση των διεθνών επενδύσεων στη Γαλλία.

Ο Λεμέρ είπε στο BFM TV ότι οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του Μασκ θα καλύψουν πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ερωτηθείς από το BFM TV εάν είναι πιθανή κάποια ανακοίνωση, ο Λεμέρ είπε ότι «όλες οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μηνών ή και ετών».

Αντιμετωπίζοντας την πίεση για μια ευρέως αντιδημοφιλή πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία – η οποία επιβάρυνε τα ποσοστά αποδοχής του Μακρόν – ο πρόεδρος επιδιώκει να κερδίσει ξανά τη δυναμική υποστηρίζοντας μια ώθηση προς τον τομέα της πράσινης βιομηχανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία κέρδισε τον ανταγωνισμό από τη Γερμανία και την Ολλανδία για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων της ProLogium στο εξωτερικό, χάρη στο έντονο κυβερνητικό λόμπι, τις προσφορές γλυκαντικών και τις ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας, δήλωσαν στελέχη της ταϊβανέζικης εταιρείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα