ΑΘΗΝΑ
23:51
|
05.05.2024
Στιγμιότυπα από την ξενάγηση της ίδιας της καλλιτέχνιδας εικαστικών εγκαταστάσεων στην έκθεση που φιλοξενείται στον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou Artists μέχρι τις 31/5.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Πάτρα βρέθηκε στις 13 Μαΐου η Δανάη Στράτου, καλλιτέχνιδα που δημιουργεί μοναδικές εικαστικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για μία ξενάγηση στην Tatiana Dimou Artists (Τσαμαδού 24) και ένα μοναδικό workshop στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής!

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Νήματα Μνήμης-revisited», η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Μαΐου στον χώρο πολιτισμού Tatiana Dimou Artists, η Δανάη Στράτου μύησε τους παρευρισκόμενους στα μυστικά της τέχνης των εικαστικών εγκαταστάσεων (installation art) μέσα από τη ματιά της.

Η ξενάγηση ξεκίνησε στον χώρο της έκθεσης και ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής. «Με τη Δανάη ως οδηγό, ξεκίνησε η περιήγηση στο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής, αισθανόμενοι τον παλμό του περασμένου και του παρόντος να ενώνονται. Κάθε γωνιά, μάς μετέφερε σε έναν κόσμο γεμάτο ιστορία και παράλληλα μας αποκάλυπταν το παρόν μέσα από την οπτική της καλλιτέχνιδας».

Οι παρευρισκόμενοι είδαν από κοντά τον χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής, καταλήγοντας στο πρώην ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ Β, όπου η καλλιτέχνιδα παρουσίασε ένα από τα βασικά κομμάτια της τεχνικής διαδικασίας που εφάρμοσε στην συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός δείγματος της παλαιότερης εγκατάστασής της, από αλάτι Χιών, ενώ ταυτόχρονα μοιραζόταν μαζί με όλους την έμπνευση πίσω από το έργο της.

____________________

Info
Διάρκεια Έκθεσης: Έως και 31 Μαΐου
Επιμέλεια έκθεσης : Κλεομένης Κωστόπουλος
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 9:00 – 14:30
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00
Κυριακή: Κλειστά

Διεύθυνση: Τσαμαδού 24, 26222 Πάτρα
Mail: [email protected]
FB: tatiana dimou artists
Insta: td_artists
Site:www.tatianadimou.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα