ΑΘΗΝΑ
23:09
|
07.05.2024
Η εκλεγμένη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων που εδρεύει στο Τομπρούκ της Ανατολικής Λιβύης διόρισε στη θέση του πρωθυπουργού τον έως πρότινος υπουργό Οικονομίας, Οσάμα Χάμαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντικαταστάθηκε σήμερα 14 μήνες μετά το διορισμό του από το εκλεγμένο λιβυκό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Ανατολικής Λιβύης, Φάθι Μπασάγα, επειδή απέτυχε να αναλάβει τα καθήκοντά του στην Τρίπολη εκτοπίζοντας τον έτερο πρωθυπουργό Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά που συνεχίζει να ασκεί καθήκοντα παρά τη λήξη της θητείας του το Δεκέμβρη του 2021. Κάποιες άλλες φήμες που διέψευσε αργότερα σήμερα ο Πρόεδρος της λιβυκής βουλής, Αγκίλα Σάλεχ, ανέφεραν πως ο Μπασάγα ασκούσε πολιτική παρακάμπτοντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Η εκλεγμένη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων που εδρεύει στο Τομπρούκ της Ανατολικής Λιβύης διόρισε στη θέση του πρωθυπουργού τον έως πρότινος υπουργό Οικονομίας, Οσάμα Χάμαντ, σε μία νέα απόπειρα εκτοπισμού του φιλότουρκου δοτού πρωθυπουργού Ντμπεϊμπά που συνεχίζει να ασκεί εξουσία παρά την αντίθετη γνώμη της βουλής.

Ο ίδιος ο Μπασάγα, που ήταν παλιότερα σύμμαχος του Ντμπεϊμπά, αποδέχθηκε την απόφαση υποβάλλοντας στη βουλή την παραίτησή του.

Εγκαίνια της νέας ολλανδικής πρεσβείας στην Τρίπολη

Χτες, 15 Μαΐου, η Ολλανδία εγκαινίασε το νέο της κτίριο στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, παρουσία Ολλανδών και Λίβυων διπλωματών αλλά και άλλων ξένων πρεσβευτών.

Στην Τρίπολη, σήμερα, έφθασε και ομάδα Σαουδαράβων διπλωματών με στόχο την επαναλειτουργία της πρεσβείας της χώρας τους στην Λιβύη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα