ΑΘΗΝΑ
03:29
|
18.09.2024
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, αυξάνοντας τους κινδύνους για χιλιάδες πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταστροφικές πλημμύρες συνεπεία ισχυρών βροχοπτώσεων πλήττουν από νωρίς σήμερα περιοχές της βόρειας Ιταλίας προκαλώντας αγνοούμενους και περίπου 900 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.

Πιο άσχημα χτυπημένες είναι οι περιοχές Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Σάβιο, ενώ σε Μπολόνια, Φορλί και Ραβένα, τα σχολεία έμειναν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους, κάτι που αναμένεται να συμβεί και αύριο, Τετάρτη.

Στην Βενετία, για πρώτη φορά μήνα Μάιο, μπήκε σε λειτουργία το σύστημα φράγματος «Μωυσής».

Στην τουριστική πόλη Ραβένα της βορειοανατολικής Ιταλίας, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μεταφερθούν στους πάνω ορόφους των κτιρίων για να αποφύγουν τα χειρότερα, ενώ στην παράκτια πόλη Ριτσιόνε ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς ορισμένοι πήραν πλαστικές βάρκες και επιχείρησαν να πλεύσουν στα νερά των χειμάρρων.

Στη μικρή πόλη της Μοδένα που φημίζεται για την κουζίνα της, οι αρχές ανακοίνωσαν πως θα σταματούσαν την κυκλοφορία στις γέφυρες  απόψε στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων σε περίπτωση υπερχείλισης ποταμών της ευρύτερης περιοχής.

Σταμάτησαν επίσης από νωρίς σήμερα τα τρένα μεταξύ Μπολόνια-Αγκόνα, Ραβένα-Φαέντζα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως ο ιταλικός βορράς θα δεχθεί και τις επόμενες μέρες σφοδρές βροχοπτώσεις, που έρχονται μετά από περίπου δύο χρόνια ξηρασίας που εξάντλησε το μεγαλύτερο μέρος των νερών του ποταμού Πάδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Ισραηλινή υβριδική επίθεση στο Λίβανο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 2.800 τραυματίες από εκρήξεις βομβητών, pagers (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα