ΑΘΗΝΑ
06:26
|
06.05.2024
Ο CEO της εταιρίας που έφτιαξε το ChatGPT είπε πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν «σημαντικές ζημιές στην κοινωνία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση «δημοκρατικών κυβερνήσεων» ώστε να θεσπιστούν κανόνες και να ρυθμιστεί η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ζήτησε σήμερα ο Σαμ Άτλμαν, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας OpenAI που είναι πίσω από την εφαρμογή ChatGPT που έκανε διεθνώς αίσθηση όταν δόθηκε για δωρεάν δοκιμή στο ευρύ κοινό τον περασμένο Νοέμβριο.

Καταθέτοντας στην επιτροπή για την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής, την Τεχνολογία και το Δίκαιο του αμερικανικού κογκρέσου, ο Άτλμαν τόνισε πως είναι σημαντικό «η πιο ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη να αναπτυχθεί με δημοκρατικές αξίες», προσθέτοντας πως σε αυτό τον τομέα «η ηγεσία των ΗΠΑ είναι καθοριστική».

Παραδέχθηκε τους κινδύνους που απορρέουν από τη χρήση εφαρμογών και καινοτόμων τεχνολογιών ΤΝ λέγοντας πως μπορεί να βελτιώσει σχεδόν όλες τις πλευρές της ζωής μας αλλά και να προκαλέσει «σοβαρούς κινδύνους». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν η τεχνολογία αυτή πάει στραβά, μπορεί να πάει πολύ στραβά…εμείς θέλουμε να εργαστούμε μαζί με την κυβέρνηση για να το εμποδίσουμε να συμβεί».

Παραδέχθηκε επίσης πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του είναι ότι «εμείς, αυτή η βιομηχανία, αυτή η τεχνολογία, μήπως προκαλέσουμε σημαντικές ζημιές στην κοινωνία».

Επανέλαβε τη γνωστή θέση του για την ανάγκη θέσπισης ενός διεθνούς κανονιστικού πλαισίου για την ΤΝ ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν μεγάλοι κίνδυνοι για την ανθρωπότητα.

Αναφερόμενος τέλος στο ChatGPT τόνισε πως είναι ένα εργαλείο και όχι κάποια οντότητα ΤΝ. Προέβλεψε πως πολλές δουλειές θα αντικατασταθούν από την ΤΝ αλλά θα δημιουργηθούν πολλές άλλες νέες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα