ΑΘΗΝΑ
11:42
|
26.04.2024
Η Le Monde διόρθωσε αργότερα το δημοσίευμά της, αναρτώντας τον χάρτη με τα πραγματικά σύνορα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διπλωματικό ζήτημα δημιούργησε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, για τις εκλογές στην Τουρκία, το οποίο εμφάνισε χάρτη με πολλά νησιά του Αιγαίου σε κόκκινο χρώμα, ως περιοχές που ψήφισαν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.  

«Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία πιθανότατα οδεύουν σε έναν άνευ προηγουμένου επαναληπτικό γύρο» τιτλοφορείται άρθρο της αγγλικής έκδοσης της Le Monde όπου σε εκλογικό χάρτη επιχειρείται να απεικονιστεί η δυναμική των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ωστόσο, στον χάρτη αυτό φαινόταν πως πολλά νησιά του Αιγαίου, όπως η Ρόδος, η Σύμη, η Κως, η Λέρος, η Χίος και η Ικαρία ψήφισαν πλειοψηφικά Κιλιτσντάρογλου.

H Le Monde εμφάνισε ως τουρκικά τα μισά νησιά του Αιγαίου και έκανε διόρθωση

Η Le Monde διόρθωσε αργότερα το δημοσίευμά της, αναρτώντας τον χάρτη με τα πραγματικά σύνορα.

H Le Monde εμφάνισε ως τουρκικά τα μισά νησιά του Αιγαίου και έκανε διόρθωση

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιστολή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde απέστειλε, κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, στην οποία επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα