ΑΘΗΝΑ
17:30
|
08.05.2024
Οι «αρχαιολογικές εσκαφές» του Δημάρχου στην Ακαδημία Πλάτωνος, το ανελέητο τρολάρισμα από τον κόσμο στο Twitter και από τις εκδόσεις «ΚΑΚΤΟΣ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πλάτωνας έγιναν χάσταγκ χάρη σε μια δήλωση του πρώτου για τα όσα οραματίζεται να κάνει στην περιοχή Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό. Ο δήμαρχος των περιπάτων και των αναπλάσεων πιστεύει ότι κάτω από την περιοχή της Ακαδημίας θα βρει την «Πολιτεία» του φιλοσόφου, η οποία συνήθως απαντάται εύκολα σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες. Όπως γράψαμε πρώτοι στο Κοσμοδρόμιο στις 12/5 αυτή η δήλωση του Δημάρχου δείχνει και άγνοια και αλαζονεία.

«Γίνονται αρχαιολογικές εσκαφές διότι από κάτω έχουμε μια ολόκληρη πολιτεία, την πολιτεία του Πλάτωνα, την οποία την έχουμε επιχωματώσει», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στο πρόσφατο Φόρουμ των Δελφών. Δήλωση που δεν πέρασε απαρατήρητη από κάποιον χρήστη του Twitter, με αποτέλεσμα το σχετικό βίντεο να διαμοιράζεται συνεχώς από χθες.

Οι «Εκδόσεις Κάκτος» απάντησαν αμέσως στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τις δηλώσεις του για την Πολιτεία του Πλάτωνα με ανάρτηση τους στα social media.

«Μην ψάχνετε την Πολιτεία του Πλάτωνα σε ανασκαφές. Την έχουμε εμείς εδώ, στις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, καθαρή και καθόλου επιχωματωμένη», έγραψαν σε post τους στο Facebook και το συνόδευσαν με μια φωτογραφία με τη σειρά «Πλάτωνος Πολιτεία», του εμβληματικού έργου του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Εκτός από τις γνωστές εκδόσεις και ο Νίκος Παππάς πίκαρε τον δήμαρχο Αθηνών, με σχετικό story που ανέβασε στη πλατφόρμα του Instagram. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο παίκτης του Παναθηναϊκού έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του, όταν ξαφνικά μέσα στα χώματα ανακαλύπτει την «Πολιτεία» του Πλάτωνα.

Και το «πάρτι» στο Twitter:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζελένσκι: Στέλνει κατάδικους να πολεμήσουν-Ποινές στους ανυπότακτους

Ε.Ε: Εγκρίθηκε το σχέδιο για χρηματοδότηση του Κιέβου μέσω των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα