ΑΘΗΝΑ
16:18
|
05.05.2024
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έχασε την έφεσή του κατά της ποινής φυλάκισης για διαφθορά. Θα κυκλοφορεί για έναν χρόνο με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχασε την έφεσή του κατά της καταδίκης του το 2021 για διαφθορά και επιρροή στο Εφετείο του Παρισιού. Έτσι, το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης τριών ετών με την οποία ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είχε εξαρχής καταδικαστεί, αναφέροντας ότι δύο από αυτά τα τρία χρόνια φυλάκισης είχαν ανασταλεί και ότι ο Σαρκοζί θα φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι αντί να πάει στη φυλακή για τον υπόλοιπο χρόνο.

Ένα κατώτερο δικαστήριο το 2021 είχε κρίνει τον Σαρκοζί ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, όπως και για διαπραγμάτευση επιρροής σε αντάλλαγμα εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με μια έρευνα για τα οικονομικά της εκστρατείας του το 2007.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια εκπληκτική πτώση από την αίγλη που απολάμβανε ο πρώην πρόεδρος που κάποτε είχε κατακτήσει τον κόσμο, ενώ αποτελεί μια από τις πολλές νομικές μάχες που δίνει ο Σαρκοζί την τελευταία δεκαετία.

Ο 68χρονος Σαρκοζί, ο οποίος υπηρέτησε για μία θητεία ως πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, αρνείται συνεχώς οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Υιοθέτησε σκληρές αντιμεταναστευτικές πολιτικές και προσπάθησε να μεταρρυθμίσει την οικονομία της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας προεδρίας που επισκιάστηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι κριτικοί του έδωσαν το παρατσούκλι «μπλινγκ-μπλινγκ», βλέποντας το ηγετικό του στυλ ως πολύ θρασύ, με γνώμονα τις διασημότητες και υπερκινητικό για έναν ρόλο βουτηγμένο στην παράδοση και το μεγαλείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα