ΑΘΗΝΑ
02:39
|
02.05.2024
Οι μυστικές συνομιλίες γίνονται με τη μεσολάβηση του Σουλτανάτου του Ομάν, που παραδοσιακά παίζει αυτό το ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές πληροφορίες για την πραγματοποίηση μυστικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Συρίας στο Ομάν αποκάλυψε σήμερα αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Cradle.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Cradle, οι μυστικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη Μουσκάτ  με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπουργείων Εξωτερικών αμφοτέρων χωρών.

Οι Σύροι αξιωματούχοι έχουν εύλογα ως βασικό αίτημα την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας του που υπολογίζονται σε περίπου 2.000 (αντί για 900 που αναφέρουν συχνά εκπρόσωποι του Πενταγώνου).

Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται να επιμένουν στην υπόθεση του δημοσιογράφου Όστιν Τάιτς που αγνοείται από το 2012 μετά την απαγωγή του από ενόπλους στη Δαμασκό. Οι ΗΠΑ θεωρούν πως ο δημοσιογράφος παραμένει ζωντανός και επιχειρούν τον εντοπισμό και απελευθέρωσή του. Οι Σύροι από την άλλη δηλώνουν άγνοια.

Στις 3 Μαΐου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει πως έχει ξεκινήσει μία «ενασχόληση με τη Συρία μέσω τρίτων χωρών» για την διαλεύκανση της τύχης του δημοσιογράφου, κάτι που μάλλον ταιριάζει με τις πληροφορίες του Cradle.co.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα