ΑΘΗΝΑ
11:31
|
13.05.2024
Η πλειοψηφικά κρατική ρωσική τράπεζα θα προωθήσει τη «διαφάνεια των συναλλαγών», δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τράπεζα Διεθνούς Εμπορίου (VTB), η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, άνοιξε υποκατάστημα στο Ιράν, ανακοίνωσε χθες στο Twitter ο Οργανισμός Προώθησης του Εμπορίου (TPO) του Ιράν.

Η VTB είναι η πρώτη ρωσική τράπεζα που προσφέρει υπηρεσίες στην Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του TPO, Αλιρεζά Πεϊμάν-Πακ.

Η πλειοψηφικά κρατική τράπεζα θα προωθήσει τη «διαφάνεια των συναλλαγών» και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά μέρους των κερδών σε συνάλλαγμα στο τραπεζικό δίκτυο, πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος στο tweet του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η VTB λανσάρισε μια υπηρεσία που επιτρέπει τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις να μεταφέρουν χρήματα από και προς το Ιράν. Ήταν μια από τις πρώτες ρωσικές τράπεζες που αποκλείστηκαν από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT στο πλαίσιο των κυρώσεων.

Η Ρωσία και το Ιράν το τελευταίο διάστημα εμβαθύνουν ταχέως την οικονομική και ενεργειακή συνεργασία τους για να αντιμετωπίσουν τις δυτικές κυρώσεις που και οι δύο αντιμετωπίζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Δικαστήριο επικύρωσε τον χαρακτηρισμό «δυνητικά εξτρεμιστικό» για το κόμμα AfD

UNRWA: Δεν υπάρχουν ασφαλείς ζώνες στη Λωρίδα της Γάζας

Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπτη η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε δεύτερες κάλπες η εκλογή προέδρου στη Λιθουανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα