ΑΘΗΝΑ
22:41
|
17.05.2024
Το κόμμα κατήγγειλε ιδιαιτέρως και τον απροκάλυπτο αποκλεισμό των μικρότερων σχηματισμών της αριστεράς από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την καταγγελία των κυβερνητικών κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και των «παραρτημάτων» τους, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ξεκίνησε η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο και φέτος κατέρχεται αυτοτελώς στις εθνικές εκλογές.

Το κόμμα κατήγγειλε το κάλεσμα για κυβερνητική «σταθερότητα» και την υποταγή στον ιμπεριαλισμό.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι σε θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το μεταναστευτικό δεν τίθενται σαν σημείο αντιπαράθεσης στον προεκλογικό διάολογο, καθώς υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων, η οποία εκφράστηκε και με το από κοινού χειροκρότημα του «αχυρανθρώπου» Ζελένσκι.

Συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων καταγγέλλει το κόμμα και σε ό,τι αφορά την εναπόθεση της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Όπως αναφέρθηκε: «Το Μ-Λ ΚΚΕ παλεύει για να φύγουν από την Ουκρανία τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, καθαρά και χωρίς αστερίσκους, παλεύουμε συνολικά για την ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό τον πόλεμο και τον φασισμό. Αγωνιζόμαστε για να φύγει η χώρα μας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, που τόσα δεινά έχουν επιφέρει σε αυτόν τον τόπο. Είμαστε από τα πολύ λίγα κόμματα στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά που παλεύουμε για εθνική ανεξαρτησία, για να φύγουν οι ξένες βάσεις.

Τα ίδια ζητήματα αναδεικνύουμε και στην Κύπρο. Να φύγουν οι ξένοι στρατοί, να σταματήσει να υπάρχει το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων, να μπορέσει να υπάρξει μια Κύπρος ενιαία, ελεύθερη και ανεξάρτητη, όπου τις τύχες του Κυπριακού λαού θα τις έχει όδιος στα χέρια του. Παλέυουμε ενάντια στην Ευρώπη φρούριο, υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των μεταναστών και παλεύουμε για κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για δικαιώματα, για να μπορέσουν και οι κολασμένοι της Γης να δουλεύουν και να ζουν με αξιοπρέπεια».

Για τον απροκάλυπτο αποκλεισμό από τα ΜΜΕ

«Πρόκληση ολκής αποτελούν τόσο οι όροι που θεσπίστηκαν για την προεκλογική προβολή των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών της 21ης Μαΐου 2023 όσο και η κούφια και υποκριτική ρητορεία των αρμόδιων κρατικών οργάνων και κοινοβουλευτικών κομμάτων περί «εξασφάλισης» της ισοτιμίας των κομμάτων στην προβολή τους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν κάθε μέρα, σε όλες τις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα σε πολυάριθμες εκπομπές και σε όλες τις ειδήσεις παρουσιάζονται ατέλειωτες ώρες ομιλίες, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και προπαντός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στα υπόλοιπα κόμματα παραχωρείται ελάχιστος έως μηδαμινός χρόνος για να προβάλουν τις απόψεις τους. Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο εξοργιστικό και σκανδαλώδες είναι ότι και αυτός ο ελάχιστος αριθμός παρουσιάσεων με υπουργική απόφαση γίνεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς τα βαθιά μεσάνυχτα, από τις 11 το βράδυ έως 3 το πρωί, έτσι ώστε η παρακολούθηση τους να είναι αδύνατη ή όσο το δυνατό μικρότερη. Συγκεκριμένα από τις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις που δικαιούται το Μ-Λ ΚΚΕ, η πρώτη που έγινε στα Γιάννενα, την Παρασκευή 12 Μαΐου, 8μ.μ., μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη από την ΕΡΤ3 στις 1με 2 τα μεσάνυχτα. Την ίδια τύχη προφανώς θα έχει και η δεύτερη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ, την Δευτέρα 15 Μαΐου. Και έχουν το θράσος να μιλούν για ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι φραγμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη μεγάλη δυσκολία να έχει πρόσβαση η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης άλλα και με τα εμπόδια που θέτουν κυβερνητικές απαγορεύσεις σε άλλα πιο απλά μέσα διάδοσης των θέσεων των πολιτικών κομμάτων, όπως οι αφίσες και τα πανό.

Ενάντια σε όλα αυτά τα εμπόδια το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους φίλους και τους οπαδούς του να δυναμώσουν την κινητοποίησή τους για να διαδοθούν οι πολιτικές θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και για να κερδηθεί η στήριξη σε αυτές και με την ψήφο στον συνδυασμό του στις 21 Μαΐου 2023 και, πάνω απ’ όλα, με τη συστράτευση στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα