ΑΘΗΝΑ
19:16
|
06.10.2024
Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε δεκάδες και οι εκτοπισμένοι πλημμυροπαθείς σε 13.000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 13 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τη βόρεια Ιταλία ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και οι εκτοπισμένοι πλημμυροπαθείς σε τουλάχιστον 13.000.

Επίσης, περίπου 50.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει δίχως ηλεκτρικό ρεύμα τις τελευταίες μέρες.

Οι πλημμύρες επηρεάζουν 24 δήμους της βόρειας Ιταλίας καθώς όλοι οι ποταμοί έχουν υπερχειλίσει επειδή μέσα σε 36 ώρες έπεσε βροχή έξι μηνών!

Χιλιάδες Ιταλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ενώ άλλοι αναζήτησαν «καταφύγιο» στη στέγη των σπιτιών ή σε ταράτσες.

Σύμφωνα με ένα από τα τελευταία ρεπορτάζ της εφημερίδας Corriere della Sera νέες πλημμύρες καταγράφονται στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια, ιδιαίτερα στους δήμους Σαν Πανκράτζιο, Βιλανόβα ντε Ραβένα, Ρούσι και Γκόντο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Όρμπαν: Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα