ΑΘΗΝΑ
00:25
|
08.06.2023
Το σκίτσο του Στιβ Μπελ για τα «αχαρτογράφητα νερά» στα οποία οδηγούνται οι παγκόσμιες θερμοκρασίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυσοίωνη και κοντινή η νέα προειδοποίηση-πρόβλεψη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ,WMO). Λέει ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει ως το τέλος της δεκαετίας τα δελτία ειδήσεων θα φιλοξενούν πιο πολλές ειδήσεις, ολοένα και συχνότερα, για καταστροφικές, φονικές πλημμύρες, ξηρασίες, και άλλα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από ό,τι σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε, έτσι όπως πάμε, έχουμε 66% πιθανότητες η μέση ετήσια θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη να υπερβεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου τα προβιομηχανικά επίπεδα μέσα στην επόμενη πενταετία. Από τώρα προβλέπεται πως η επόμενη τετραετία 2023-27 θα είναι σίγουρα η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί από τον άνθρωπο στον πλανήτη Γη εξαιτίας της συνδυασμένης επίδρασης των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, που ανεβάζουν τη θερμοκρασία.

Το σκίτσο του Στιβ Μπελ του βρετανικού Guardian αναφέρεται στα «αχαρτογράφητα νερά», στα οποία οδηγούνται οι παγκόσμιες θερμοκρασίες.

Και ο Amorim από τη Βραζιλία προβλέπει την τύχη της Γης σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός από τον IDF

Ένα σκίτσο του Παλαιστίνιου Mohammad Sabaaneh για το νέο θύμα, ετών 2, της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής στη Δυτική Όχθη.
ΣΥΝΑΦΗ

Φάβα δεν υπάρχει… Μόνο λάκκος

Νεκρός από τον IDF

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πλαστικά ζόμπι…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα