ΑΘΗΝΑ
01:28
|
06.10.2024
Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών ANDROMEDA που θα διασυνδέει την Ελλάδα, με την Κύπρο και το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία με στόχο τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς διαδρόμου μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ανατολής και Δύσης με επίκεντρο την Ελλάδα υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, την ισραηλινή εταιρία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, Tamares Telecom και την θυγατρική της τελευταίας, Aluma Infrastructure Fund.

H συμφωνία προβλέπει την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών ANDROMEDA που θα διασυνδέει την Ελλάδα, με την Κύπρο και το Ισραήλ.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της Tamares Telecom για το σύστημα ANDROMEDA αναμένεται να προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων, μέσα από τη δημιουργία μίας νέας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Αξιοποιώντας τις στρατηγικές γεωγραφικές θέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ, το διηπειρωτικό καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών θα παρέχει συνδέσεις τεχνολογίας αιχμής με διεθνή εμβέλεια σε πελάτες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μεσόγειο και την Αραβική Χερσόνησο. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί μία εναλλακτική ψηφιακή λεωφόρος μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, που αναμένεται να έχει αποφασιστική συμβολή στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

 Το σύστημα ANDROMEDA, που θα διασυνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ, θα δημιουργήσει μία εναλλακτική κρίσιμη διέλευση μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, η οποία θα εξασφαλίσει υπερυψηλή χωρητικότητα και εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων, ενώ μέσω πρόσθετων υποθαλάσσιων και χερσαίων συνδέσεων, θα προεκτείνεται δυτικά προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και ανατολικά προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας φτάνει το 113% το δεύτερο τρίμηνο του 2024

Επιστήμονας προβλέπει το χρονοδιάγραμμα διαστημικών ταξιδιών…σε γαλαξίες

Διαστημικές τεχνολογίες και κλιματική αλλαγή: Mία ολοένα και αυξανόμενη σύνδεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα