ΑΘΗΝΑ
13:01
|
03.05.2024
Το λογιστικό σφάλμα ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης υψηλότερης αξίας από την εγγυημένη σε όπλα που ελήφθησαν από αμερικανικά αποθέματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικό εξοπλισμό που στάλθηκε στην Ουκρανία υπερκοστολόγησε το Πεντάγωνο σε ό,τι αφορά πυρομαχικά, πυραύλους και λοιπό στρατιωτικό εξοπλισμό που έστειλε στην Ουκρανία αναφέρει σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις ενός βοηθού γερουσιαστή και ενός αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας των  ΗΠΑ.

Το σφάλμα αποδίδεται σε αποτέλεσμα της απόδοσης μεγαλύτερης αξίας από την εγγυημένη σε όπλα που ελήφθησαν από αμερικανικά αποθέματα και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία.

Το Κογκρέσο αναμένεται να ενημερωθεί για τη λογιστική προσαρμογή εντός τρέχοντος 24ώρου, δίχως να αποκλείεται η υπερκοστολόγηση των αμερικανικών πυρομαχικών και όπλων προς την Ουκρανία να είναι ακόμη μεγαλύτερη και από τα 3 δις. δολάρια καθώς συνεχίζεται η διεξοδική ανάλυση των «λογαριασμών».

Από την άλλη δεν είναι σίγουρο τι αποτέλεσμα μπορεί να επιφέρει αυτό το νέο σημαντικό στοιχείο καθώς δεν αποκλείεται να καθυστερήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν από το να ζητήσει και άλλα, ακόμη περισσότερα κεφάλαια, για την Ουκρανία ενώ ακόμη δεν έχει λύσει το ζήτημα αύξησης της «οροφής» του αμερικανικού χρέους…

Από τον Αύγουστο του 2021, οι ΗΠΑ έχουν στείλει όπλα αξίας περίπου 21,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τα αποθέματά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα