ΑΘΗΝΑ
11:26
|
04.05.2024
«Αν ο Μητσοτάκης δεν είχε αντίπαλο και αξιωματική αντιπολίτευση την “συνομοσπονδία της θολούρας” θα είχε πέσει η κυβέρνηση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όποιος έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον και αποφανθεί η δικαιοσύνη γι’ αυτό θα πρέπει να πάει φυλακή, ακόμη και εάν πρόκειται για τον ίδιο τον πρωθυπουργό; με αφορμή την τοποθέτησή του στο debate των πολιτικών αρχηγών, ήταν ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν σήμερα το πρωί στον Νίκο Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απαντάει, εμμέσως, θετικά, φέροντας για παράδειγμα και την πρόσφατη καταδίκη του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

«Θέλω μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Είσαι ολιγάρχης και κάνεις παράνομες πράξεις; Πας στη δικαιοσύνη και αναλαμβάνεις τις ποινικές σου ευθύνες. Είσαι πολιτικός; πρωθυπουργός; υπουργός, βουλευτής και κάνεις υποκλοπές, παρακράτος, παρακολουθείς τον Ανδρουλάκη; τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων;. Πού πήγαν αυτά τα στοιχεία; Πού ξέρω εγώ ότι δεν τα έχει τρίτη χώρα στα χέρια της; Θα πληρώσεις στη δικαιοσύνη τις ποινικές σου ευθύνες. Αυτή είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Όσο ψηλά και να είσαι, να σε αντιμετωπίζει η όπως το λαό. Κανονικά και όχι να υπάρχει ένα πλαίσιο ατιμωρησίας.

«Είναι λάθος η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας προανακριτική στα πρόσωπα. Κι αν δεν έχουμε βρει τα επαρκή στοιχεία; Εγώ λέω πρώτα εξεταστική, χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, θα έρθουν τα πρόσωπα που δεν επέτρεψε η ΝΔ να έρθουν, θα έχουμε όλα τα στοιχεία μετά ανακριτική», συνέχισε για το ζήτημα των υποκλοπών και σημείωσε. 

«Εγώ είμαι αυτός που αποκάλυψα το σκάνδαλο αυτό και δέχτηκα έναν πόλεμο από τη ΝΔ για έναν χρόνο ότι είμαι πράκτορας των ξένων δυνάμεων και έπρεπε να έρθει το debate για να πει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν αποτελούσα εθνικό κίνδυνο και αυτό πρέπει να το δει η ελληνική δικαιοσύνη. Γιατί τότε υπέγραψε για εθνικούς λόγους (την παρακολούθησή μου) η κυρία Βλάχου;». 

Αναξιόπιστοι και οι δύο

«Είναι αναξιόπιστοι και οι δύο», είπε ο κ. Ανδρουλάκης για Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «αν ο Μητσοτάκης δεν είχε αντίπαλο και αξιωματική αντιπολίτευση την “συνομοσπονδία της θολούρας” θα είχε πέσει η κυβέρνηση».

Σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών και στο ενδεχόμενο να λάβει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Παίρνω την εντολή. Είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ με 12-13% και ψάχνω για προγραμματικές συγκλίσεις σε μείζονα θέματα. Μιλώ με όποιον συζητά και συμφωνεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις για ισχυρό κοινωνικό κράτος, κοινωνική κατοικία, επαναφορά ΕΚΑΣ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου από το 2025, επαναφορά κανονικότητας σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και άλλα μέτρα».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «ο Τσίπρας έχει το θράσος να το παίζει Ανδρέας Παπανδρέου. Βρήκε χίλιες προφάσεις να μην ψηφίσει την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και τώρα κάλεσε τους ψηφοφόρους της Χρυσή Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους να έρθουν στο παραδοσιακό, πραγματικό σπίτι της Αριστεράς και όχι στον μέγα χορηγό του κ. Μητσοτάκη, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί οι ψηφοφόροι να μην ξέρουν τι ψήφισαν όταν υπάρχουν καταδίκες ανθρώπων για δολοφονίες και ξυλοδαρμούς. Εμείς τέτοιους ψηφοφόρους δεν τους θέλουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έφερε τελευταία ώρα την τροπολογία και άφησε τρία χρόνια τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία για να μειώσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

Προσέθεσε ότι «όλοι οι άνθρωποι στις περιοδείες μου μου λένε «να φύγει ο Μητσοτάκης και το σύστημα του, αλλά να μην ζήσουμε πάλι την περιπέτεια της κοροϊδίας του 2015-2019. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, το ’81 ήταν η πρώτη φορά Αριστερά και αυτός που τον καλεί τώρα να κάνει αλλαγή, έχει μαζί του τον κ. Παππά και τον κ. Αντώναρο και καλεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα