ΑΘΗΝΑ
10:49
|
19.05.2024
Στην πλήρη εξέλιξή του το υπερσύγχρονο πλήρως αυτοματοποιημένο και ενεργειακά βιώσιμο λιμάνι θυμίζει ένα κανονικό οκτάγωνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτό για «μπίζνες» είναι από την Πέμπτη, 18 Μαΐου, το νέο λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας Όξαγκον (Oxagon)  που φτιάχτηκε στην υπό ανέγερση και διαμόρφωση υπερσύγχρονη πόλη Neom (Νίομ) της επαρχίας Ταμπούκ της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας.

Το λιμάνι που είχε αρχικά την ονομασία Ντούμπα έχει προδιαγραφές παροχής υπηρεσιών για μεγάλα εμπορικά σκάφη με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιώντας 100% ηλεκτρικό ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Θεωρείται το πιο «βιώσιμο» υπερσύγχρονο λιμάνι στον κόσμο, σύμφωνα τουλάχιστον με την κρατική εταιρία, Saudi Ports Authority, που διαχειρίζεται το Όξαγκον, έπειτα από επενδύσεις συνολικού ύψους 1,8 δις. ευρώ.

Ο Ναδμι αλ Νασρ, που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της πόλης NEOM, αναφέρθηκε στο νέο λιμάνι τονίζοντας πως είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλήρως ολοκληρωμένη και αυτόματη η διαδικασία λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας και του δικτύου υποστήριξης σε ένα από τα πιο νευραλγικά ναυτιλιακά περάσματα της Ερυθράς Θάλασσας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα