ΑΘΗΝΑ
14:25
|
08.05.2024
Αδυσώπητα τα σκληρά παζάρια μεταξύ Κογκρέσου-Λευκού Οίκου. Όπως και να'χει, οι Αμερικανοί θα πληρώσουν ξανά τις κόντρες τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα πρέπει να γίνει μια “παύση” στις διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο για την αύξηση του ορίου του χρέους» δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος, Κέβιν Μακάρθι, σκληραίνοντας τη στάση του στη δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «δύσκολες» τις διαπραγματεύσεις και επιβεβαίωσε πως υπήρξαν αντιπαραθέσεις έντονες σε «πραγματικές διαφορές» με τους Ρεπουμπλικάνους ενώ απομένουν ελάχιστα 24ωρα μέχρι την 1η Ιούνη κατά την οποία θα πρέπει να έχει βρεθεί μία συναινετική λύση για αύξηση της κορυφής του κρατικού χρέους στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνουν διάφοροι Αμερικανοί και ξένοι αναλυτές, εάν, εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει μέχρι τότε το όριο του αμερικανικού χρέους, τότε οι ΗΠΑ μπορεί να σταματήσουν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μια δυνητικά καταστροφική επίπτωση για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν σκληρές περικοπές στον προϋπολογισμό ώστε να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του χρέους, όχι σε βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων όπως είναι αυτές της ενέργειας που παρουσίασαν φέτος «χρυσά κέρδη» αλλά σε βάρος της ούτως ή άλλως ισχνής κοινωνικής πολιτικής στα πιο αδύναμα στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, τα σκαμπανεβάσματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αντανακλάστηκαν απόψε και στη Γουόλ Στριτ, όπου η αρχική αισιοδοξία που υπήρχε το πρωί της Παρασκευής, εξανεμίστηκε και γύρω στα μισά της συνεδρίασης οι δείκτες έτειναν προς το «κόκκινο» με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει πτώση -0,34%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα