ΑΘΗΝΑ
05:14
|
29.05.2024
Ο πρώην frontman των Police τόνισε ότι «οι θεμέλιοι λίθοι της μουσικής ανήκουν σε εμάς, τους καλλιτέχνες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια «μάχη» των καλλιτεχνών με τη Τεχνητή Νοημοσύνη διαβλέπει στο άμεσο μέλλον ο Sting. Σε συνέντευξή του στο BBC ο πρώην frontman των Police, ο οποίος ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια σόλο καριέρα, προέβλεψε σήμερα ότι οι καλλιτέχνες θα δώσουν «μάχη» για να υπερασπιστούν τα έργα τους απέναντι στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία.

Ο 71χρονος Βρετανός τραγουδοποιός υποστήριξε ότι «οι θεμέλιοι λίθοι της μουσικής ανήκουν σε εμάς, τα ανθρώπινα όντα. Θα υπάρξει μάχη την οποία θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια: να υπερασπιστούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη». Σημείωσε πως πάντα πως δεν έχει εντυπωσιαστεί μέχρι στιγμής από τις συνθέσεις με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη για την αναδημιουργία έργων γνωστών μουσικών. Χάρη σ’ αυτήν έχουν δημιουργηθεί πλαστά έργα καλλιτεχνών όπως των Eminem, Drake, The Weeknd ή των Oasis.

«Τα εργαλεία είναι χρήσιμα, όμως επαφίεται σε εμάς ο χειρισμός τους», είπε ο Sting  τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αναλάβουν τον έλεγχο οι μηχανές, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων, η νέα έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ακόμη ένα βραβείο στο ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου»

Πωλείται το σπίτι του «Home Alone»: Πόσα εκατ. θα το αγοράσει ο νέος «ΜακΚάλιστερ»;

Οι νικητές των θεατρικών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα