ΑΘΗΝΑ
23:42
|
03.05.2024
Οι ηγέτες της G7 και των χωρών που προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Χιροσίμα ολοκλήρωσαν όλες τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες της G7 και των χωρών που προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Χιροσίμα την Κυριακή ολοκλήρωσαν όλες τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις εργασίας, ανέφεραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, όπως μεταδίδει το TASS.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι χώρες πραγματοποίησαν δέκα συνεδριάσεις κατά τις οποίες συζήτησαν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, τις σχέσεις με την Κίνα, τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα, τον πυρηνικό αφοπλισμό, τη συνεργασία με εταίρους εκτός της G7 και άλλα θέματα.

Στις 20 Μαΐου, οι ηγέτες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Βιετνάμ, της Ινδίας, της Ινδονησίας, των Νήσων Κουκ, της Ένωσης των Κομορών και της Νότιας Κορέας προσχώρησαν στη σύνοδο κορυφής της G7. Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε στην Ιαπωνία την Κυριακή, συμμετείχε σε δύο συνεδριάσεις για ουκρανικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας διευρυμένης συνόδου με ηγέτες από χώρες εκτός της G7.

Στην πρώτη σύνοδο με τον Ζελένσκι, οι ηγέτες της G7 επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να παρέχουν διπλωματική, οικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ουκρανός πρόεδρος αρχικά είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής διαδικτυακά. Η συμφωνία επετεύχθη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα στο Κίεβο τον Μάρτιο.

Η Ιαπωνία προεδρεύει της φετινής συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα