ΑΘΗΝΑ
01:45
|
28.09.2024
Σχεδόν 500.000 εκατομμύρια Τούρκοι υπήκοοι έχουν ψηφίσει στο εξωτερικό και τις πύλες των τελωνείων της χώρας στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 500.000 εκατομμύρια Τούρκοι υπήκοοι έχουν ψηφίσει στο εξωτερικό στις ξένες αποστολές και τις πύλες των τελωνείων της χώρας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, αναφέρει το Anadolu.

Από την έναρξη της ψηφοφορίας στο εξωτερικό το Σάββατο, 452.257 ψηφοφόροι ψήφισαν στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές, ενώ 19.477 ψήφισαν στις πύλες του τελωνείου, για ένα σύνολο 471.734 ατόμων, σύμφωνα με στοιχεία του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK).

Η ψηφοφορία στις διπλωματικές αποστολές θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στις πύλες του τελωνείου έως τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα στις 28 Μαΐου.

Εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στις 14 Μαΐου για να εκλέξουν τον πρόεδρο και τα μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου 600 εδρών.

Η Λαϊκή Συμμαχία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ενώ η προεδρική κούρσα οδηγείται σε δεύτερο γύρο.

Στον πρώτο γύρο, κανένας υποψήφιος δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία, αν και ο Ερντογάν προηγείτο.

Ο Ερντογάν θα αντιμετωπίσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και κοινό υποψήφιο για την εξακομματική αντιπολίτευση Nation Alliance, στον δεύτερο γύρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα