ΑΘΗΝΑ
22:28
|
21.05.2024
Στις επικείμενες κάλπες όλα μπορούν να είναι αλλιώς, τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης παρότι δέχεται πως το κόμμα υπέστη «βαριά ήττα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αποτίμηση των επιδόσεών του στις εκλογές της 21ης Μαΐου προέβη απόψε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης με επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Όπως τονίζει, η ήττα ήταν βαριά για το ΜέΡΑ25 και συνολικά για την αριστερά, ωστόσο απευθύνει πλατύ κάλεσμα για ανασύνταξη των δυνάμεων και στο «νέο, ωραίο αγώνα» για την κάλπη που θα στηθεί σε ένα μήνα περίπου από σήμερα, αναφέροντας:

«Ναι, ήταν μια βαριά ήττα για το ΜέΡΑ25 αλλά ακόμα βαρύτερη συνολικά για την Αριστερά, για τα κινήματα, για τις ίδιες τις αρχές του Ανθρωπισμού. Όμως, το χρονόμετρο μηδενίστηκε κι ο αγώνας ξαναρχίζει δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον ξαναδώσουμε με σημαντικά διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Είναι στο χέρι μας».

Παράλληλα αναγγέλλει ότι αύριο το βράδυ θα συνέλθει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος για να εγκρίνει την τελική συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει:

«Μπορεί να μας ψήφισαν πολύ λιγότεροι απ’ όσο περιμέναμε. Όμως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μετάνιωσαν ότι δεν μας ψήφισαν κι είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά, σε λίγες εβδομάδες, όταν θα ξαναστηθούν οι κάλπες. Είναι στο χέρι σας, στο χέρι μας, να τους πείσουμε να το κάνουν. Με τη δέσμευση ότι, όσο αναπνέουμε, κάτω δεν το βάζουμε, και ότι στις επικείμενες κάλπες όλα μπορούν να είναι αλλιώς». 

Και η επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη καταλήγει ως εξής:

«Επιτρέψτε μου να κλείσω μ’ ένα μεγάλο, αγωνιστικό ευχαριστώ σε όλες κι όλους σας που δουλέψατε τόσο σκληρά μεταλαμπαδεύοντας την ελπίδα στους πολίτες τους οποίους πλησιάσατε.

 Μπορεί να μας ψήφισαν πολύ λιγότεροι απ’ όσο περιμέναμε. Όμως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μετάνιωσαν ότι δε μας ψήφισαν και είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά, σε λίγες εβδομάδες, όταν θα ξαναστηθούν οι κάλπες. Είναι στο χέρι σας, στο χέρι μας, να τους πείσουμε να το κάνουν.

 Με τη δέσμευση ότι, όσο αναπνέουμε, κάτω δεν το βάζουμε, και ότι στις επικείμενες κάλπες όλα μπορούν να είναι αλλιώς, σας στέλνω συνοδοιπορικούς, από την καρδιά μου, χαιρετισμούς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα