ΑΘΗΝΑ
04:49
|
21.09.2024
Αύριο η ΠτΔ θα αναθέσει τη διερευνητική εντολή στον Αλέξη Τσίπρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως είχε προαναγγείλει από τη στιγμή που την παρέλαβε νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης,

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία ανακοίνωσε ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή.

Μετά από αυτή την γρήγορη επιστροφή της εντολής και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος, η ΠτΔ θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11 το πρωί, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο θα αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, πριν επαναλάβει τη θέση πως δεν μπορεί να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε οι δεύτερες εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Εάν η εκλογική αναμέτρηση είχε πραγματοποιηθεί με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η Ν.Δ. θα είχε ξεπεράσει τις 170 έδρες, είπε στην ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν «το συντομότερο πιθανό», ακόμα και στις 25 Ιουνίου, «εάν καταφέρουμε να συντμήσουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες προθεσμίες», είπε ο πρωθυπουργός. «Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, και όσο πιο σύντομα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» πρόσθεσε.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν νωρίτερα ότι στο τηλεφώνημα του στον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως πρόθεσή του είναι οι εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου και ότι με βάση αυτό τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία της νέας Βουλής θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου και τη Δευτέρα 29 Μαΐου η διάλυσή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα