ΑΘΗΝΑ
15:20
|
18.05.2024
Τη χαμένη τους τιμή προσπαθούν να υπερασπιστούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ισχυρίζονται πως είχαν βρει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά απέφυγαν να το πουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την χαμένη τιμή των δημοσκοπήσεων επιχείρησαν σήμερα να υπερασπιστούν στελέχη των εταιρειών του είδους, υποστηρίζοντας τώρα πως είχαν καταγράψει την μεγάλη διαφορά των 20 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά την αποσιώπησαν επειδή, όπως διατείνονται, είχαν γίνει «σάκος του μποξ».

Ο πρώτος που έσυρε το χορό των δηλώσεων περί «bulling» ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης στον ANT1.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-258.png

Ερωτηθείς αν οι δημοσκόποι είχαν την εικόνα πως η διαφορά είναι χαοτική, απάντησε ότι γνώριζαν αλλά λόγω του bullying που έχουν υποστεί όλα τα τελευταία χρόνια, δεν τόλμησαν να το πουν. «Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι εδώ και πέντε χρόνια οι δημοσκοπήσεις είναι σάκος του μποξ. Και τις 20 μονάδες τις είχαμε δει μέσα στην 4ετία, θυμάστε, στη μισή θητεία της κυβέρνησης. Έπεφτε λοιπόν το μισό πολιτικό σύστημα πάνω στις δημοσκοπήσεις και μας λοιδορούσαν, μας απειλούσαν με εισαγγελείς και μας έλεγαν ότι είμαστε μέρος του συστήματος» ισχυρίστηκε ο Γεράκης.

Παρόμοιες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και ο πρόεδρος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, ισχυριζόμενος πως δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους επειδή ήταν «διαρκώς υπό την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ήμασταν η μόνη εταιρεία που είχαμε δώσει εκτίμηση για το ΠΑΣΟΚ οριακά διψήφιο ποσοστό κι επίσης ήμασταν η εταιρεία που έδειχνε διψήφια διαφορά. Είναι ανακρίβεια ότι δεν υπήρξε έρευνα που να παρουσιάζει το ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 25%, καθώς υπήρξαν δικές μας έρευνες που παρουσίασαν μέχρι και 21 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου» πρόσθεσε ο Φαναράς.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, καθώς και αυτός παραδέχθηκε εμμέσως πόσο ευάλωτες στις πολιτικές πιέσεις ένθεν κακείθεν ήταν και είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων έδειξαν ξεκάθαρα ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων. Αν βγαίναμε έτσι. θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα είναι για πέταμα, πετάξτε τα”» είπε ο Μαύρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα