ΑΘΗΝΑ
11:44
|
17.05.2024
Μόνο 15 από τις 22 χώρες που υπέγραψαν το πρωτόκολλο του Μαλάμπο το 2014 το έχουν επικυρώσει, με την Κένυα να γίνεται η 16η.
Kenyan President elect, William Ruto attends a press conference at his official residence following a Supreme Court of Kenya ruling on the contested outcome of Kenya's presidential election, Nairobi, on September 5, 2022. - Kenya's Supreme Court on September 5, 2022 upheld William Ruto's victory in the August 9 presidential election, ending weeks of political uncertainty and delivering a blow to challenger Raila Odinga who had alleged fraud in the poll. (Photo by Tony KARUMBA / AFP)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο, δήλωσε ότι η χώρα του θα επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Μαλάμπο μέχρι τον Σεπτέμβριο, σε μια κίνηση προς την κατεύθυνση της μετατροπής του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (PAP) σε επίσημο νομοθετικό όργανο της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ).

Το Πρωτόκολλο του Μαλάμπο επιδιώκει να μετατρέψει το PAP σε ένα πλήρες νομοθετικό σώμα, το οποίο θα έχει δικαιοδοσία για τα διεθνή και διακρατικά οργανωμένα εγκλήματα, εν είδει ενός αφρικανικού διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.

Το πρωτόκολλο πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 28 χώρες πριν τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο, μόνο 15 από τις 22 χώρες που υπέγραψαν το πρωτόκολλο το 2014 το έχουν επικυρώσει, με την Κένυα να γίνεται η 16η.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα