ΑΘΗΝΑ
14:23
|
19.04.2024
Πολίτες καλούν σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στις 19.00 ενάντια στις επιδιώξεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να μετατρέψει την πλατεία σε γραφεία και αποθήκες της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ενίσχυση της συγκέντρωσης που θα γίνει στην Πλατεία Πρωτομαγιάς το απόγευμα της Πέμπτης καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη.

Η κινητοποίηση καλείται από την πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως».

Όπως κατήγγειλε η πρωτοβουλία, πριν κάποιες μέρες το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας έχει κλείσει με μια προσωρινή πρείφραξη, η οποία πρόκειται να μετατραπεί σε μόνιμη, με τις γνωστές λαμαρίνες των εργοταξίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείων και αποθήκευσης (!) από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Τις τελευταίες μέρες, το μεγαλύτερο μέρος της Πλατείας Πρωτομαγιάς έχει περιφραχθεί με προσωρινό πλέγμα και μπετονένιες βάσεις.

Πληροφορηθήκαμε πως σύντομα θα κλείσει εντελώς με λαμαρίνες από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία θα τον χρησιμοποιήσει ως χώρο γραφείων και αποθήκευσης για τα επόμενα 8 χρόνια!

Υποστηρίζουν -σύμφωνα με τη διοίκηση του Πεδίου του Άρεως- ότι τον χρειάζονται και για τα κλιμακοστάσια του σταθμού του μετρό “Δικαστήρια”, όμως στα δημόσια σχέδια φαίνεται ότι τα κλιμακοστάσια βρίσκονται εντός της υπάρχουσας περίφραξης του εργοταξίου.

Εξάλλου, η νέα περίφραξη βρίσκεται πάνω από το τούνελ της Μουστοξύδη, άρα προφανώς και δεν μπορεί να προορίζεται ούτε για κλιμακοστάσια ούτε για κάποια άλλη υποδομή του σταθμού.

Η πλατεία, τμήμα της οποίας ήδη χρησιμοποιείται παράνομα ως parking από το καφέ-μπαρ tropicana, απειλείται να εξαφανιστεί.

Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθούμε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς μας, τον οποίο χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση παιδιά, κάτοικοι όλων των ηλικιών, ντόπιοι και μετανάστες για να παίξουν, να αθληθούν, και να κάτσουν με τις παρέες τους!

Καλούμε όλες/ους/α κατοίκους, ομάδες και συλλογικότητες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να υπερασπιστούμε την πλατεία ΠρωτομαγιάςΠέμπτη 25 Μαΐου, στις 7μμ, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς.

το event: https://www.facebook.com/events/991095952050208

(από την Πέμπτη 18/5 θα βρισκόμαστε κάθε απόγευμα στις 7μμ στην πλατεία για να ενημερώνουμε τον κόσμο, μπορείτε να μας βρείτε και εκεί, εκτός από τη σελίδα μας)

πρωτοβουλία «Εμείς στο Πεδίον του Άρεως».

Η εταιρεία φαίνεται να έχει ήδη κάνει κάποια βήματα πίσω μετά τη δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα