ΑΘΗΝΑ
02:02
|
20.09.2024
Στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές «είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου εξέδωσε νωρίτερα απόψε η ΚΕ του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας πρώτα τα μέλη του κόμματος, τους οπαδούς και τους συνεργαζόμενους ου συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.

«Χαιρετίζουμε όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αυτή η συμπόρευση στηρίζεται στους κοινούς αγώνες και τη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕ, προσθέτοντας:

«Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ με ποσοστό 7,23%, 425.000 ψήφους και 26 βουλευτές, άνοδος που έχει πανελλαδική γενική διάσταση, είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον -κατά τα άλλα- σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Οι νέες δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το Κόμμα μπορούν από σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ταξικής μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα πιο μαζικά των γυναικών και της νεολαίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως θα αποτελέσει «τη μοναδική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση» και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο παραπέρα συμπόρευσης και ενίσχυσης του Κόμματος μπροστά στις όποιες πολιτικές εξελίξεις.

Εκτιμά, μεταξύ άλλων, πως η άνοδος του κύρους του ΚΚΕ αφορά και την ιδεολογικο-πολιτική του παρέμβαση γύρω από στρατηγικά ζητήματα της ιστορίας, της οικονομίας και της σύγχρονης ιδεολογικο-πολιτικής διαπάλης, της υπεράσπισης του σοσιαλισμού, ως το σύγχρονο, το ρεαλιστικό και το αναγκαίο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό σύστημα, ως τη μοναδική διέξοδο για την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας.

Θεωρεί επίσης πως το «ανεβασμένο κύρος στο Κόμμα δίνει και η ευρύτερη ιδεολογική παρέμβασή του σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της υγείας, η παρέμβαση στη συζήτηση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων, η πλούσια δράση του στον τομέα του πολιτισμού, που έδωσε τη δυνατότητα συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων, που εκφράζεται άλλωστε και με την πολύ μαζική συμμετοχή στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ, «πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, αποτέλεσε σημαντικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ».

Προειδοποιεί πως η επιλογή «μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούργιο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής σταθερότητας».

Επισημαίνει τέλος πως στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές «είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών». «Είναι σταθερή και επιτακτική η ανάγκη για μια ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα είναι δεδομένη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα