ΑΘΗΝΑ
13:04
|
19.05.2024
«Η πρόκληση να μετασχηματιστούν σε ένα ισχυρό ρεύμα ανατροπής είναι μπροστά μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έδωσε στην δημοσιότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζοντας τους χιλιάδες ανθρώπους που την τίμησαν με την ψήφο τουςκαι σημειώνοντας ότι «θα παλέψει για την οικοδόμηση της εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία».

«Η ΝΔ επικράτησε στις εκλογές έχοντας την αμέριστη υποστήριξη κέντρων του κεφαλαίου και των καθεστωτικών ΜΜΕ, με την αξιοποίηση του κρατικού μηχανισμού και εκφράζοντας μια γραμμή σταθερής κυβερνητικής υλοποίησης της πολιτικής κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, «γύρισε την πλάτη του στον κόσμο της Αριστεράς και στο αντισυστημικό ρεύμα που βγήκε μαζικά στους δρόμους και εισέπραξε την αποδοκιμασία του στις κάλπες». «Η ΝΔ κέρδισε, επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η ουσία της εκλογικής αναμέτρησης», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ενισχυμένη εκλογική παρουσία του ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει λόγο για μια μικρή συγκριτικά με τη μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ άνοδο και ασκεί κριτική στον Περισσό ότι «δεν τόλμησε να κλιμακώσει τις απεργίες, ειδικά μετά το έγκλημα στα Τέμπη» και «δεν υιοθέτησε πολιτικούς στόχους ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για ήττα του ΜεΡΑ25 «Οι “ρήξεις” και οι “δημιουργικές ασάφειες” μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αναπαράγουν τις παλιότερες αυταπάτες του “ούτε ρήξη-ούτε υποταγή”, προσκρούουν στην λαϊκή πείρα της προηγούμενης περιόδου και, τελικά, δεν πείθουν», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική της ΝΔ και του κεφαλαίου πριμοδοτεί την εμφάνιση ακροδεξιών, θρησκόληπτων και εθνικιστικών σχηματισμών. Η αντιμετώπισή τους κρίνεται στο άνοιγμα της αντιπαράθεσης με τον ρατσισμό και τα κλειστά σύνορα, στην διεθνιστική στάση της Αριστεράς,  στη σύνδεση αυτών των μαχών με την εργατική τάξη και τους αγώνες της, την αντιπαράθεση με την θρησκοληψία και τον ανορθολογισμό», τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ακροδεξιών μορφωμάτων.

«Η εκλογική της άνοδος (0,54% και 31.600 ψήφοι) είναι ένα μικρό βήμα μπροστά, αποτυπώνει τη στήριξή της από αγωνίστριες και αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της ριζοσπαστικής νεολαίας, αγωνιστών που προσβλέπουν σε μια άλλη επαναστατική αριστερά. Είναι αυτονόητο ότι η αύξηση αυτή σε ψήφους και ποσοστό δεν σημαίνει και υπέρβαση των αδυναμιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντίθετα μας γεμίζει ευθύνη για την ανταπόκριση στις προσδοκίες που γεννήθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση κάνοντας έναν απολογισμό.

Και καταλήγει:

Οι κοινωνικοί αγώνες θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν! Η κοινωνική δυσαρέσκεια και η οργή για το σύστημα και τους διαχειριστές του δεν καταλαγιάζουν. Η πρόκληση να μετασχηματιστούν σε ένα ισχυρό ρεύμα ανατροπής είναι μπροστά μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παλέψει για την οικοδόμηση της εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Θα καλέσει και θα συμβάλλει σε μια πλατιά συσπείρωση της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στην συνένωση των μαχόμενων δυνάμεων που θέλουν να σταθούν απέναντι στην αστική επίθεση και δε βολεύονται στα πολιτικά όρια της αριστεράς του κοινοβουλευτικού δρόμου και της “ανυπακοής” που γίνεται σεβασμός και υπακοή.

Θα δώσει την μάχη για την συγκρότηση και ενίσχυση του ρεύματος αυτού σε όλες τις επερχόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα