ΑΘΗΝΑ
02:35
|
05.10.2023
«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλαβε από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη δεύτερη διερευνητική εντολή, στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

«Κυρία Πρόεδρε όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Σακελλαρόπουλου, από την πλευρά της, απάντησε πως «το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο» και εξέφρασε την ελπίδα «οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση».

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην οδυνηρή ήττα της 21ης Μαΐου και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αναλαμβάνω την ευθύνη στέκομαι και δίνω τη μάχη. Και αυτό θα κάνω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους «που πληγώσαμε».

Θα ακολουθήσει η τρίτη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης δεν θα την αξιοποιήσει για να εξετάσει το ενδεχόμενο κυβέρνησης σχηματισμού, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα