ΑΘΗΝΑ
06:51
|
05.05.2024
Η αξία του διμερούς εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 23% μέσα στο 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί θα έχει σήμερα, Τρίτη, συνάντηση με τον Ινδονήσιο ομόλογό του Τζόκο Ουιντόντο, κατά τη διάρκεια ενός διήμερου ταξιδιού με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών με μουσουλμανική πλειοψηφία, εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι ο Ιρανός πρόεδρος επισκέπτεται τη Τζακάρτα μετά από πρόσκληση του Ουιντόντο, καθώς η Ινδονησία προσπαθεί να επιταχύνει την ανάκαμψή της μετά την πανδημία αυξάνοντας τις εξαγωγές της.

Η επίσκεψη αναμένεται να εμβαθύνει τους δεσμούς του Ιράν με την Ινδονησία καθώς η Τεχεράνη αναζητά εναλλακτικές στην αμερικανική κυριαρχία στις διεθνείς σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα σκοπός της είναι η περαιτέρω οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για μια εμπορική συμφωνία που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το εμπόριο μεταξύ Ινδονησίας και Ιράν ανήλθε σε 54,1 εκ. δολάρια μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, ενώ η αξία του διμερούς εμπορίου πέρυσι αυξήθηκε κατά περισσότερο από 23% στα 257,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας αναζητά νέες αγορές για να διαφοροποιήσει τις εξαγωγικές επιλογές της και να μειώσει την εξάρτησή της από παραδοσιακούς εμπορικούς εταίρους, πολλοί από τους οποίους έχουν επηρεαστεί από την αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομία και τους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα