ΑΘΗΝΑ
12:46
|
17.05.2024
Η ομάδα των 11 πρακτόρων της Μοσάντ φέρεται πως παρακολουθούσε στενά επιχειρηματίες που είχαν σχέσεις με το Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις συλλήψεις πυρήνα πρακτόρων των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών Mossad  ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές επιβεβαιώνοντας πως έπιασαν 11 άτομα, εκ των οποίων οι δύο τουρκικής εθνικότητας.

Επικεφαλής της ομάδας φέρεται πως ήταν ο Σελτζούκ Κουτσουκάγια,( Selçuk Küçükkaya) που φέρεται πως είχε στρατολογηθεί από τον Serkan Özdemir, πρώην στρατιωτικό,  μέλος του κινήματος των Γκιουλενιστών.

Από κει και πέρα ο Κουτσουκάγια που είχε έρθει σε επαφές με τρεις πράκτορες της Μοσάντ σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, συγκέντρωνε στοιχεία, μεταξύ άλλων, γύρω από 23 άτομα που είχαν εμπορικές σχέσεις με το Ιράν και είχαν στοχοποιηθεί από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Selçuk Küçükkaya αρχηγός της ομάδας πρακτόρων της Mossad στην Τουρκία

Η ομάδα των πρακτόρων του Κουτσουκάγια υπέρ της Μοσάντ στην Τουρκία (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Sabah) είχε αναλάβει την λεπτομερή παρακολούθηση των 23 ατόμων. Παρακολουθούσαν τα σπίτια, τους χώρους δουλειάς, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα, τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, έως και την κατάσταση των περιουσιακών τους στοιχείων και τα δεδομένα πτήσεων κατά τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό.

Οι έρευνες, που έγιναν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης είχαν διάρκεια ενάμιση χρόνο. Το γεγονός που τροφοδότησε τις υποψίες και έρευνες των τουρκικών αρχών ήταν η αποστολή ενός απειλητικού δέματος που στάλθηκε σε επιχειρηματία που είχε σχέση με το Ιράν. Από εκεί φέρεται πως ξεκίνησαν οι έρευνες και άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» που οδήγησε στην εξάρθρωση της ομάδας πρακτόρων που δούλευαν για λογαριασμό της Mossad.

Το κυνήγι πρακτόρων της Mossad στην Τουρκία είναι «σήριαλ» με πολλά επεισόδια. Το 2021 οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει 15 Άραβες κατηγορώντας τους πως σχεδίαζαν επιθέσεις κατά Ισραηλινών στην Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκκληση από 13 υπουργούς Εξωτερικών στο Ισραήλ για τη Ράφα

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ίλαν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα