ΑΘΗΝΑ
03:39
|
26.04.2024
Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ προειδοποίησε σήμερα την Ε.Ε. πως τα χειρότερα της ενεργειακής κρίσης,δεν τα έχει ακόμη δει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έδαφος για την επόμενη «δυσκολότερη πίστα» στην ενεργειακή κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοίμασε σήμερα ο Καταριανός υπουργός Ενέργειας, Σαάντ αλ Καάμπι καθώς μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ προέβλεψε πως ο επόμενος χειμώνας θα είναι «θερμός» σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση ενεργειακών πόρων στη «Γηραιά Ήπειρο».

Ο Καάμπι λέγοντας, εν ολίγοις πως η Ε.Ε. στάθηκε τυχερή τον περασμένο χειμώνα επειδή είχε ελάχιστο  κρύο και άρα μειωμένες ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση, προέβλεψε πως τα χειρότερα έρχονται.

Όπως είπε η έλλειψη επαρκών επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα γίνουν πιο αισθητές στην Ευρώπη τον επόμενο χειμώνα, ενώ επιχειρείται η λεγόμενη «ενεργειακή μετάβαση» από τους υδρογονάνθρακες προς πιο καθαρά καύσιμα και ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Το μόνο πράγμα που έσωσε την ανθρωπότητα και την Ευρώπη ήταν ο φετινός ζεστός χειμώνας και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Εάν η οικονομία επανέλθει το 2024 και εσείς έχετε έναν κανονικό χειμώνα (με πιο χαμηλές θερμοκρασίες) τότε νομίζω ότι θα δείτε τα χειρότερα να έρχονται» είπε ο Καταριανός υπουργός Ενέργειας, κάνοντας τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Πρίγκηπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν να συμφωνήσει.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, παίρνοντας με τη σειρά του, το λόγο στο διεθνές Φόρουμ Ενέργειας του Κατάρ, διαβεβαίωσε πως θα κάνει τους κερδοσκόπους «να πονέσουν». Τους συνέστησε μάλιστα «να προσέχουν», μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο του ΟΠΕΚ+ κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τη μελλοντική πετρελαϊκή πολιτική.

«Τους κερδοσκόπους, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη αγορά είναι εκεί για να μείνουν, εξακολουθώ να τους συμβουλεύω ότι θα πονέσουν, πόνεσαν τον Απρίλιο, δεν είμαι υποχρεωμένος να τους δείξω τα χαρτιά μου, δεν παίζω πόκερ … αλλά τους λέω απλώς προσέξτε», δήλωσε ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα