ΑΘΗΝΑ
00:34
|
05.10.2023
Ένα αεροπλάνο έγραψε το μήνυμα «Καλωσήλθες, Μόντι» πάνω από το λιμάνι της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων Ινδών σε συγκέντρωση στο Δυτικό Σίδνεϊ, ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, επαίνεσε την «εμπιστοσύνη και τον σεβασμό» μεταξύ της χώρας του και της Αυστραλίας.

Περίπου 20.000 άτομα υποδέχτηκαν τον Μόντι στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σίδνεϊ.

Μέσα στον χώρο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανίζι και ο Μόντι αποκάλυψαν μια πλάκα me την επιγραφή «Μικρή Ινδία», που θα τοποθετηθεί σε ένα πάρκο του προαστίου Παραμάτα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ινδούς της πόλης.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ένα νέο Κέντρο Σχέσεων Αυστραλίας-Ινδίας θα δημιουργηθεί στο προάστιο.

Ο Μόντι είπε ότι η ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο εθνών δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της διπλωματίας — ή της κοινής αγάπης για το «κρίκετ και το κάρυ».

«Ο πραγματικός λόγος για αυτό, η πραγματική δύναμη, είστε εσείς, κάθε Ινδός που ζει στην Αυστραλία», είπε.

Ο Αλμπανίζι είπε ότι η αριθμούσα εκατομμύρια μέλη ινδική κοινότητα της Αυστραλίας «έχει φέρει στη χώρα μας τα οφέλη και τον πλούτο ενός τόσο όμορφου και διαφορετικού πολιτισμού».

«Είμαι περήφανος που κάνατε την Αυστραλία σπίτι σας. Που βλέπετε τη ζωή και το μέλλον σας εδώ. Κάνετε το έθνος μας και τις κοινές μας κοινότητες καλύτερες. Κάνετε την Αυστραλία ισχυρότερη».

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόντι έφτασαν στο Σίδνεϊ με μια πτήση τσάρτερ από τη Μελβούρνη, που ονομάστηκε «Modi Airways».

«Από τότε που έγινε Πρωθυπουργός της Ινδίας, έχω δει τη διεθνή φήμη της Ινδίας να αυξάνεται», είπε στο ABC ο Πραβίν Γκουλάτι, οικοδόμος στη Μελβούρνη, ο οποίος πλήρωσε 249 δολάρια για την πτήση, χωρίς να υπολογίζεται και η επιστροφή.

Στη συνέχεια, οι υποστηρικτές του Μόντι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό το Ολυμπιακό Πάρκο του Σίδνεϊ.

Ένα αεροπλάνο σχημάτισε το μήνυμα «Καλωσήλθες, Μόντι» πάνω από το λιμάνι της πόλης.

Εκτός από υποστηρικτές του Ινδού πρωθυπουργού, στο σημείο προσήλθαν και λίγοι υποστηρικτές ενός αυτονομιστικού κινήματος, με την αστυνομία να επεμβαίνει για να χωρίσει τους πρώτους από τους τελευταίους.

Περίπου 60 διαδηλωτές με τις κίτρινες σημαίες του «Χαλιστάν» συγκεντρώθηκαν έξω από την εκδήλωση.

Η ομάδα, που αποτελείται κυρίως από μέλη της κοινότητας των Σιχ, καταδίκασε την επίσκεψη και ισχυρίστηκε ότι ο Μόντι είναι υπεύθυνος για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά μειονοτικών ομάδων στην Ινδία.

«Υπήρξαν επιθέσεις σε μειονότητες και αντιτιθέμεθα στο ότι οι Σιχ διώκονται στην Ινδία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε στο ABC ο Νασίμπ Κάγιε, από τον Σύνδεσμο Κυρίαρχων Σιχ.

Η αστυνομία κινήθηκε για να διακόψει μια φραστική σύγκρουση μεταξύ της ομάδας και άλλων μελών της ινδικής διασποράς.

Οι Μόντι και Αλμπανίζι θα έχουν επίσημες συνομιλίες την Τετάρτη, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η άμυνα, η συνεργασία για την ασφάλεια και το εμπόριο.

Πέρυσι, τα δύο κράτη υπέγραψαν μια ιστορική ενδιάμεση εμπορική συμφωνία και αναμένεται να συνεχίσουν τις επίσημες διαπραγματεύσεις για μια πλήρη συμφωνία σύντομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Ιστορικά αναγκαίος ένας πολυπολικός κόσμος, λέει ο Πούτιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα