ΑΘΗΝΑ
09:56
|
19.04.2024
Ένα σκίτσο του Αμερικανού Ντένις Γκόρις για την κρίση χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι εδώ και καιρό σαφής: Είτε αυξάνουμε το όριο του χρέους έως την 1η Ιουνίου, είτε πάμε σε στάση πληρωμών. Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί παραμένουν στα μαχαίρια, αδυνατούν να συμφωνήσουν στο Κογκρέσο για το όριο δανεισμού και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

«Οι πολιτικοί διαπραγματεύονται με τις ζωές των πολιτών ενώ το ταβάνι του χρέους τρέχει», σχολιάζει ο Αμερικανός σκιτσογράφος, Ντένις Γκόρις.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέβαλαν προσπάθεια, την περασμένη Δευτέρα, να δείξουν πως πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση, υιοθετώντας πιο συμφιλιωτικό τόνο, χωρίς μολαταύτα το τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους να ξεπεραστεί, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές εντός των ΗΠΑ (και ιδιαίτερα από τους Δημοκρατικούς), προς τον πρόεδρο Μπάιντεν να κάνει χρήση της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος, για να παρακάμψει το Κογκρέσο και να αυξήσει μονομερώς το όριο του χρέους. Θα το κάνει;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Ένα σκίτσο τα λέει όλα

Πάσχα στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα